“Apa înseamnă viață” sau lacrimile din ochii populației afectate de secetă, în Botoșani! FOTO

“Apa înseamnă viață” sau lacrimile din ochii populației afectate de secetă, în Botoșani! FOTO
In data de 14 septembrie, in ziua in care crestinii praznuiau Inaltarea Sfintei Cruci, membrii Rotary Club Botosani au venit în ajutorul populatiei afectate de seceta care se perpetuează in majoritatea comunelor judetului Botosani.

Astfel, s-a organizat un convoi pentru transportarea a 4,75 tone de apa potabila imbuteliata si circa 5 tone de apă pentru consumul animalelor, apa care a fost distribuita din gospodărie in gospodărie, in zona unde efectele sunt cele mai accentuate: la 52 de km de municipiul Botosani, in comuna Avrameni, in satele Aurel Vlaicu si Ichimeni. 



O contributie importanta a avut si partenerul Rotary in acest proiect, Hypermarket Carrefour Botosani, care, pe langa cele doua tone de apă si transportul paletilor, a oferit pachete cu rechizite scolarilor din clasele I-IV de la Scoala Gimnaziala nr. 2 din satul Aurel Vlaicu, comuna Avrameni.

   

Pentru ca lipsa acuta se resimte si in spatiile de invatamant, au fost aprovizionate cu apa potabilă atat scoala din Avram Iancu, precum și cea din Avrameni, voluntarii actiunii initiate de Rotary Club Botosani fiind asistati de conducerea Primăriei Avrameni si de Departamentul SVSU.

Daca despre efortul organizarii si nevoia acută de apa potabilă, despre parjolul de pe dealurile dimprejur, despre modul cum autoritatile reusesc sau nu sa faca fata situatiei tot mai critice de la o zi la alta, despre transporturile zilnice ale pompierilor, daca despre toate acestea vorbesc imaginile surprinse cu aparatul foto, nu la fel se pot exprima ele si despre sentimentele traite cand o bunicuta din capat de sat sau de ulita iti multumeste din tot sufletul cu ochii inlacrimati si spune ca azi-noapte a visat cum cineva ii aduce o sticlă de apa.

   

Previziunile sumbre privind precipitatiile din perioada imediat urmatoare fac necesara interventia si in perioada ce vine a eforturilor conjugate ale mediului ONG si autoritatilor in sprijinul solidar acordat populatiei afectate.


  





Clubul Rotary - Botoșani, organizatie non-guvernamentala si non-profit, grup de voluntari din comunitatea locală, lideri și conducători din diverse firme private sau publice,  profesioniști de elita in domeniul lor de activitate, are ca principiu/obiectiv sustinerea performantei si a excelentei, prin implicarea in proiecte sociale, culturale, sportive si educationale, sub sloganul “A servi mai presus de sine insusi.

www.rotarybotosani.ro        office@rotarybotosani.ro            www.facebook.com/RotaryBotosani

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
62

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
1096

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
421

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...