Anunt incredibil al lui Arafat, despre National Arena: De la inceput se stia

Anunt incredibil al lui Arafat, despre National Arena: De la inceput se stia
Secretarul de stat in Ministerul de Interne, Raed Arafat, a declarat sambata ca se stia inca de la inaugurarea Arenei Nationale ca stadionul nu are aviz de functionare de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, dar ca de-abia in aceste zile a devenit public.

"Nu este aviz. S-a luat decizia sa nu se joace ultimul meci pe Arena Nationala. Daca se joaca acolo, organizatorii poarta raspunderea proprie. Detaliile tehnice nu le stiu, dar inteleg ca sunt solutii si sunt discutii. Speram sa fie aplicate cat mai repede. De la inceput se stia. Numai ca acum e public", a declarat Arafat, potrivit Realitatea Tv.

Conferinta de presa vine in contextul in care, sambata, au fost anuntate sapte noi decese ca urmare a incendiului din clubul bucurestean Colectiv, din urma cu opt zile. Numarul total al mortilor este acum de 39, insa peste 60 de persoane se afla in continuare in stare critica sau grava.

Problemele de pe Arena Nationala

Vineri seara s-a decis ca meciul Steaua - FC Botosani se va disputa la Cluj-Napoca, pe stadionul echipei CFR Cluj, din cauza ca pe National Arena nu sunt respectate conditiile necesare de securitate pentru desfasurarea de evenimente.
Zilele trecute, au aparut tot mai multe informatii cu privire la problemele pe care le are stadionul pe care Steaua si echipa nationala a Romaniei isi disputau cea mai mare parte a meciurilor de acasa.

Astfel, Dumitru Dragomir, fostul presedinte al LPF, a spus miercuri seara ca parcarea de la subsolul National Arena nu este dotata cu scari, iar cei care ajung acolo o pot parasi doar cu lifturile: "Daca explodeaza o masina acolo, cei de acolo mor ca sobolanii".

"Nu e de vina Primaria, ci constructorul care a exclus scarile ca sa nu bage betoane acolo, sa faca economie. De asta nu le-a dat aprobare. Cum n-au 99% din toate salile din tara, nu din Bucuresti. Eu si Lupescu am sesizat ca s-au evaporat scarile, adica nu le-au facut, desi in proiect exista scari", a declarat Dumitru Dragomir la DigiSport.

Marti, pompierii au anuntat ca National Arena nu are autorizatie de functionare din partea lor, astfel ca in urmatoarea perioada se poate interzice dreptul de utilizare.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fugarul Ionel Arsene spune că s-ar putea sinucide în închisoarea din Botoșani din cauza condițiilor proaste!

astăzi, 07:10
41

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat luni că procedura în cazul fugarului Ionel Arsene, condamnat la 6 ani şi 8 luni pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de infl...

Calendar ortodox: Le cinstim astăzi pe Sfintele Muceniţe fecioare Agapia, Irina şi Hionia

astăzi, 07:00
11

Părinţii lor erau păgâni, închinători la idoli, dar ele îşi închinaseră viaţa lui Hristos, ca şi învăţătorul lor, Sfântul preot Zoil. Fiind prinse cele t...

Ce se întâmplă cu șoferii dacă refuză recoltarea de probe biologice!

Luni, 15 Aprilie 2024
238

Conducerea unui vehicul sub influența drogurilor sau a băuturilor alcoolice este infracțiune. De aceea, legea rutieră îi obligă pe șoferi să se supună unui control de specialitate, atunc...