Anunt important: CUMPAR MINTE!

Anunt important: CUMPAR MINTE!

 IULIA isi doreste sa traiasca in lumea noastra!  

Iulia este din Botosani si are 7 anisori. Mai are o mama in varsta de 35 de ani, profesoara de matematica. (Nu) mai are tata. Acesta a decis ca nefericirea copilei nu are legatura cu fericirea lui. Si ne mai are pe noi toti. Care nu avem alta vina decat ca, pana acum, nu am stiut de existenta acestui ingeras.

"Eram in parc si un copil m-a intrebat de ce fetita mea Iulia merge asa si  de ce nu vorbeste. I-am raspuns ca e bolnava. Mi-a zis ca mama lui a spus ca Iulia nu are minte. De aceea fac un anunt important: CUMPAR MINTE!", spune Ioana Ţaruşi, mama Iuliei.

Iulia s-a nascut pe 21 septembrie 2002 fara probleme. A fost o nastere normala si fara complicatii.

"La varsta de 6 luni am constatat o intarziere in dezvoltare pentru ca nu isi tinea capul. Am inceput recuperarea mergand la kinetoterapie. Am plecat apoi la Iasi la control si la recuperare motorie. I s-a pus diagnosticul de cerebropatie fixa. Acolo, de la o viroza, a facut temperatura foarte mare si au inceput crizele epileptice. Plecand din Iasi acasa, la Botosani, ne-am internat din cauza pneumoniei si de acolo ne-am dus la Bacau in spital, apoi la Bucuresti la Budimex, unde i s-a pus diagnosticul de sindrom febril prelungit.Timp de o luna temperatura nu ii mai cobora sub 38 de grade. Aceasta a afectat creierul, cu toate ca la RMN-ul  facut in iulie 2007 totul a iesit normal si nu exista sechele din cauza febrei si a septicemiei de la un an si 4 luni. A stat in fund la 1 an si 2 luni si a mers singura la 4 ani", povesteste Ioana Tăruşi, care in prezent lucreaza ca profesor de matematica la Scoala de Arte si Meserii Roma.
O mama care a inceput lupta crunta pentru viata fiicei ei. A inceput terapia ABA, platind doi psihologi care vin acasa pentru a lucra cu micuta, cu costuri insa foarte mari.

"Iulia merge si la logoped, la kinetoterapie si spera sa se faca mare si sa o primeasca la gradinita si la scoala cu ceilalti copii", marturiseste mama in numele copilului care inca nu constientizeaza ce se intampla in jurul sau. Medicii spun ca recuperarea trebuie sa aiba loc pana ce fetita implineste 8 ani.

"Va rog din suflet sa o ajutati, caci este viata mea si nu as vrea ca atunci cand eu nu voi mai fi sa ajunga intr-un spital! Pana la 8 ani se poate recupera. Dati-i ei viata si redati zambetul pe buzele unei mame triste!".
           
Ioana Ţăruşi traieste din salariul de profesor si din alocatia fetitei si banii pe care micuta ii primeste de la tatal sau, pornit pe un alt drum in viata. Inainte de a divorta, parintii Iuliei au incercat sa porneasca o afacere pentru a asigura viitorul micutei cand va fi mare. Afacere din care, insa, s-a ales praful, mai ales ca fusese pornita cu un imprumut in banca. Acum, din banii castigati lunar, Ioana Ţăruşi plateste si ratele in numele afacerii ruinate inainte de vreme.

Ioana ar avea nevoie de un tratament in Turcia, unde ar beneficia de terapia cu delfini. "Terapia cu delfini ar fi un mare castig pentru Iulia, avand in vedere ca RMN e bun, deci nu exista nicio cauza fizica a bolii. Se pare ca este un blocaj, iar delfinii, aceste fiinte deosebite create de Dumnezeu, o vor ajuta", spune Ioana Ţăruşi.

Terapia ABA, pe care incearca sa o aplice, este foarte costisitoare si depaseste posibilitatile materiale ale familiei.
 
Ioana Ţăruşi i-a facut fiicei sale un site, www.cumparminte.com, unde puteti afla, la rubrica Ajutati-ne, cum anume se poate veni in spijinul fetitei. Tot acolo puteti vedea actele medicale eliberate de medici.

Poti sa donezi prin TRANSFER BANCAR la fel cum iti platesti ratele sau facturile.
Conturile sunt:
Banca: BRD ( Banca Romana de Dezvoltare )
Nume titular: Tarusi Ioana
RON: RO88BRDE070SV23703210700
EURO: RO35BRDE070SV23703300700


 

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ISU Botoșani își mărește echipa: Patru posturi scoase la concurs din sursă externă!

astăzi, 16:00
7

Începând de astăzi, s-a dat startul înscrierilor la concursurile organizate pentru ocuparea, prin încadrare directă, a unor posturi vacante în cadrul Inspectoratului pe...

Sportivii de la LPS Botoșani, campioni naționali (și) la semimaraton U20! (foto)

astăzi, 15:40
15

În perioada 20 – 21 aprilie 2024 sportivii din cadrul secției de atletism a Liceului cu Program Sportiv din Botoșani au participat la Finala Campionatului Național de Semimaraton pentru...

Carne de miel vândută direct din mașină, polițiștii locali din Botoșani au intensificat controalele înaintea Paștelui!

astăzi, 15:22
40

Polițiștii locali din Botoșani au identificat, în urma controalelor de săptămâna trecută, două persoane în parcarea supraterană de la Piața Centrală care ofereau spre v&aci...