Anunţ de la CJ: În 2014 primarii nu mai primesc bani pentru drumuri!

Anunţ de la CJ: În 2014 primarii nu mai primesc bani pentru drumuri!
Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, a declarat, vineri, că instituţia pe care o conduce nu va mai aloca în 2014 bani către primării pentru lucrări la drumuri. Şeful CJ a spus că potrivit proiectului de buget, la anul va primi la capitolul drumuri mai puţini bani decât anul acesta.

Dacă în 2013 suma alocată a fost de 101 miliarde de lei vechi, pentru la anul va fi de 91 de miliarde de lei.

Cu toate acestea, chiar dacă alocarea este mai mică, județul Botoșani este pe locul trei pe țară la acest capitol, după Bihor și Iași.

Potrivit şefului CJ, în 2014 unităţile administrativ-teritoriale vor primi cu 155 de miliarde de lei în plus la buget, dar pe cheltuieli, nu pe investiţii.

“La drumuri nu am de unde să le dau niciun leu. Măcar dacă le dădeau pentru investiţii, dar le-au dat pentru cheltuieli. Să nu mai vină la mine şi să mai ceară bani pentru dezvoltare. Am mai puţin cu 85 de miliarde de lei, dau şi eu cât am. Eu am primit 90 şi ceva de miliarde şi am investiţii si drumuri pentru care îmi trebuie 300-400 de miliarde în fiecare an. Nu am ce face, dau la drumuri judeţene. Dupa câţi bani am, am să văd cum mă descurc, a spus Florin Ţurcanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
465

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
60

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
78

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...