Antonescu: NU mai e ce a fost. RUPEREA USL E PLAUZIBILĂ!

Antonescu: NU mai e ce a fost. RUPEREA USL E PLAUZIBILĂ!
Presedintele PNL Crin Antonescu a vorbit, în ultima şedinţă a Biroului Politic Naţional, despre contextul actual al USL și a ajuns la concluzia că dușmanul de ieri a ajuns prieten cu partenerii PNL și că riscul ruperii USL trebuie luat în seamă, nefiind vorba doar de un zvon din presă.
 
Iată citate din înregistrarea publicată de site-ul Pesurse.ro:
 
"E limpede pentru toată lumea că unul din avantajele enorme pentru TB și pentru cei care sunt lângă domnia sa dpdv politic constă în faptul că această coabitare în aceste forme stârnște neîncredere și aduce beneficii pt el.... Se vede asta în aparițiile sale care se îndesesc, am avut una aseară, cu dânsul ne-am culcat, cu dânsul ne-am trezit, ba la agricultori, ba la judecători, la toate categoriile de oameni ai muncii. Da impresia de un presedinte reconfirmat, legitimat..."
 
"Al doilea avantaj este acela că la ordinea zilei și nu mai este doar o invenție de presă – fractura din USL. Acuma... imediat după Paște la inițiativa premierului și având caracterul intim și secret nu vă ascund nimic premierul a propus un lucru pe care l-am salutat cu bucurie și cu care sunt de acord și anume ca să pornim o ofensivă de recâștigare a încrederii și a coerenței USL. I-am spus că este de dorit, că necesită 2-3 lucruri care sunt posibile și legitime – o revenire la un mod care a funcționat de a discuta impreuna deciziile guvernamentale importante, a recalibrării discursurilor în guvern și să nu mai ia el toată imaginea ci să lase și altora pentru a nu exista riscul de a confisca totul și a da impresia că suntem o prezență insignifiantă și a fost de acord."
 
"Acum ne aflăm în situația și ăsta e dreptul lui a solicitat o normalizare a relațiilor și a atacurilor pe care unii dintre noi le-au avut la adresa sa pentru că ce-i drept la momentul Crizei Coabitării, Crizei Kovesi, au fost colegi de ai noștri și când spun colegi vorbesc de parlamentari care au spus că Victor Ponta e șantajabil, că VB e trădător, că PSD face și drege. Este adevărat că aceste declarații au existat și el a cerut și eu am înțeles chiar dacă nu mi-a venit bine ca să începem să o închidem."

"Și așa a apărut Criza SRS și ieri am primit o delegație mare și cu un aer destul de marțial chiar ... Au venit și au spus că noi trebuie să facem ceva, că nu se poate și au invocat un articol care există în Protocolul USL, articolul 1.1.4... și pe scurt să îl dăm afară."

"Eu am încercat să le explic că ar trebui să revenim la normal ... și am încercat să despărțim lucrurile pentru că avem un episod care s-a petrecut în Parlament , la Senat (e vb de Legea intabularii terenurilor agricole)... povestește de ea – ca a fost o situație parlamentară normală."
 
Senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu a declarat, la Realitatea TV, că o rupere a USL din cauza "unui personaj atât de puţin important ca el" este de domeniul fantasticului.
 
"Cred că ar fi absurd, ceva de domeniul fantasticului, ca o construcţie atât de importantă şi complexă ca USL să fie distrusă de un personaj prea puţin important ca mine", a declarat Roşca Stănescu, la Realitatea TV.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, afirmă că nu este mulţumit de soluţia PNL în cazul lui Roşca Stănescu şi arată că acesta a continuat criticile la adresa PSD, generând astfel "cea mai mare criză a USL" de la formare. "Dacă nu se face nimic, nu putem merge mai departe împreună", a spus Ponta.
 
Întrebat, joi seara, de jurnalişti dacă este mulţumit de faptul că preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că oricine mai încalcă atât de clar protocolul USL va trebuie să se despartă de partidul din care face parte şi de USL, Ponta a răspuns negativ.

"Nu, categoric nu. Cred că e cea mai mare criză pe care o are USL de la formare şi, de altfel, domnul Roşca Stănescu, după această şedinţă, a continuat. Deci, dacă nu se face nimic, e o invitaţie pentru alţi membri PNL să continue atacul împotriva PSD şi atunci nu putem merge mai departe împreună", a spus Ponta, citat de MEDIAFAX.

Întrebat care este atunci soluţia, premierul a precizat că aşteaptă până luni, când este programată următoarea reuniune a USL, să existe o delimitare clară a PNL de declaraţiile lui Stănescu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
88

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
54

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
54

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...