Antonescu: Ar fi deplasat ca Ponta sa faca ASTA

Antonescu: Ar fi deplasat ca Ponta sa faca ASTA
Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat ca presedintele Traian Basescu pregateste sa negocieze componenta viitorului guvern cu Victor Ponta, in ceea ce-i priveste pe ministri, dar a respins categoric aceasta posibilitate pentru ca ar fi "absolut deplasat" ca premierul sa negocieze cu Traian Basescu.

Liderul PNL a sustinut intr-o emisiune la Realitatea Tv ca, din punctul sau de vedere, singura explicatie logica pentru care presedintele Traian Basescu insista asupra subiectului desemnarii viitorului premier, inclusiv vineri prin conturarea portretului "celui care nu poate fi numit premier", este aceea ca doreste sa negocieze Cabinetul USL cu Victor Ponta.

"Cred ca domnul Basescu se pregateste pentru o victorie clara a USL, in sensul unei majoritati absolute (...) incercand sa faca toate presiunile prin care sa deschida un spatiu de negociere intima, sa spunem asa, cu premierul, care este si va fi Victor Ponta", a sustinut Antonescu.

Intrebat ce ar dori sa negocieze Basescu cu Ponta, Antonescu a raspuns: "Sa negocieze prezenta cuiva sau absenta cuiva la un minister important".

Antonescu a sustinut ca seful statului doreste sa promoveze "ideea ca este in continuare jucator si speranta mai ales ca ar putea printr-o astfel de negociere sa induca ideea ca victoria USL nu e totala, o parte din aceasta victorie continua sa fie administrata chiar de domnia sa".

In ceea ce priveste materializarea unei posibile negocieri pe portofoliile viitorului Guvern cu Traian Basescu, presedintele PNL a respins categoric aceasta varianta.

"Nu numai ca nu negociez eu, dar as considera absolut deplasat ca premierul sa negocieze ceva cu presedintele. De ce? Ca nu au ce negocia, de ce sa negocieze? (...) Nu. Cum sa negociezi ministri cu el? Negociez cu parlamentarii mei, daca vreti, in sensul ca discut. Guvernul se naste, traieste si moare in Parlament. Presedintele e notar la afacerea asta, nu are niciun cuvant de spus. Daca oamenii dau un mandat poimaine la vot, il dau unor partide, unei aliante, USL, ca sa faca Guvernul, deci noi facem Guvernul. Nu-l negociem nici cu domnul Basescu, dar nici cu alte persoane din afara tarii", a spus Antonescu.

Presedintele Basescu a prezentat vineri profilul de premier pe care ar vrea sa il desemneze, mentionand ca pentru acesta valorile europene trebuie sa fie un mod de viata, sa nu aiba umbre sau lucruri ascunse in CV, "sa rupa putin filmul" si ca ar fi bine sa fi avut experienta in administratia centrala.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un preot orb va sluji la o mănăstire iubită de mulți botoșăneni. ”Deși ochii săi trupești nu cunosc lumina…”

astăzi, 11:46
63

În curând obștea Mănăstirii Piatra Tăieturii din comuna suceveană Panaci aflată la cota 1.600, se va îmbogăți cu un nou preot.Este vorba de Părintele Sofian Costea care,...

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
166

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...

Mailat, eroul de pe Municipal: ”Știu cât muncesc și cât de mult îmi doresc să salvez echipa de la retrogradare!”

astăzi, 10:14
237

Meciul a fost marcat de autogolul lui Gabriel de Moura în minutul 13, care a deschis scorul în favoarea echipei moldovene.În timp ce pentru Dinamo, Astrit Slemani a reușit să e...