ANRE și Guvernul se opun limitării cheltuilelor de încălzire pentru spațiul comun al unui bloc. Doar contorizarea ar trebui să indice costurile!

ANRE și Guvernul se opun limitării cheltuilelor de încălzire pentru spațiul comun al unui bloc. Doar contorizarea ar trebui să indice costurile!

Parlamentarii pregatesc stabilirea unei limite maxime de 10% din totalul energiei termice de la branșamentul unui bloc drept cotă-parte calculată pentru încălzirea spațiilor comune, ANRE și Guvernul transmițându-le însă că doar contorizarea acestor părți comune este în măsură să indice costurile.

Potrivit Profit.ro, un proiect de lege, care urmează să primească votul final al parlamentarilor, prevede stabilirea unei limite maxime de 10% din totalul energiei termice de la branșamentul unui condominiu drept cotă-parte calculată pentru încălzirea spațiilor comune. Procentul limită va trebui stabilit de adunarea generală a proprietarilor sau locatarilor, iar orice altă valoare în afara limitei respective va trebui hotărâtă doar prin acordul tuturor proprietarilor sau locatarilor.

Potrivit proiectului de lege, nerespectarea acestor prevederi de către președintele asociației de proprietari ar urma să constituie contravenție, sancționată cu amendă între 2.000-5.000 lei. Atât ANRE, cât și Guvernul au transmis însă Parlamentului o serie de propuneri de amendare a inițiativei legislative, arătând că nu susțin introducerea unei astfel de limite. Conform celor două adrese, prevederea ”nu este conformă cu regulamentul de repartizare costuri care prevede montarea unui repartitor pe părțile comune”.

De altfel, ANRE și Guvernul susțin menținerea actualei prevederi potrivit căreia președintele ANRE aprobă, prin ordin, normele tehnice generale privind repartizarea consumurilor de energie termică între consumatorii din imobilele de tip condominiu, în cazul folosirii în sistemelor de rapartizare a costurilor. Proiectul de lege menține totodată obligația proprietarilor de apartamente debranșate de a suporta o cotă-parte din cheltuielile aferente încălzirii spațiilor comune, proporțională cu cota indiviză, încheie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...