Angelina Jolie kurda a fost ucisa in timp ce incerca sa opreasca un atentat

Angelina Jolie kurda a fost ucisa in timp ce incerca sa opreasca un atentat
O tanara de 19 ani, devenita simbol al femeilor kurde care lupta impotriva Statului Islamic, a fost ucisa in timp ce incerca sa opreasca un atac lansat de trei kamikaze in masini-capcana.

Tanara, supranumita Angelina Jolie kurda, este acum considerata martir, relateaza Huffington Post. Asia Ramazan Antar a fost ucisa in apropiere de Minbic, un oras de la granita dintre Siria si Turcia, eliberat recent de sub controlul ISIL. Administratorii paginii de Facebook We Want Freedom for Kurdistan au anuntat ca tanara a murit pe 31 august. Comentatorii au descris-o pe Antar ca o eroina si un martir.

"Dumnezeu sa ii binecuvanteze amintirea. Fie ca amintirea ei sa ramana o sursa de eroism pentru poporul kurd timp de generatii", a scris J Gadi Peller Merino.

"Odihneste-te in pace, Asia. Lupta ta impotriva ISIL este un simbol pentru toate femeile din lume", a afirmat si Jan Robinson.

Antar era una dintre cele mai cunoscute femei kurde implicate in razboi. Ea facea parte din brigada de femei care a apara satul al-Yashli, cand a fost atacat de ISIL, potrivit purtatorului de cuvant al YPG, comandantul Shirin Abdullah. YPJ este brigada de femei a militiei kurde YPG.

Potrivit presei locale, tanara s-a nascut la Qamishli, un oras din nord-estul Siriei si a fost recrutata de organizatia militara kurda in 2014.

Ea a fost supranumita Angelina Jolie kurda pentru ca semana cu starul de la Hollywood.

sursa: ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de amenzi aplicate de poliţiştii rutieri pe şoselele din judeţ!

astăzi, 18:37
24

În urma acţiunii dedicate bicicliştilor, poliţiştii au aplicat în total 124 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drum...

Botoşăneni fără apă la robinete din cauza consumurilor frauduloase

astăzi, 17:43
240

Conducta de alimentare de apă a oraşului Flămânzi, care porneşte din Botoşani, a fost proiectată iniţial pentru Filatura din oraş, însă ulterior, pe conductă s-au branşat mai to...

Amplasament găsit pentru amenajarea unui heliport la Botoşani

astăzi, 15:53
1077

Locul propus pentru a fi amenajat în acest sens este în curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pompierii renunţând la un loc de antrenament pentru ca acest heliport s...