Angelina Jolie kurda a fost ucisa in timp ce incerca sa opreasca un atentat

Angelina Jolie kurda a fost ucisa in timp ce incerca sa opreasca un atentat
O tanara de 19 ani, devenita simbol al femeilor kurde care lupta impotriva Statului Islamic, a fost ucisa in timp ce incerca sa opreasca un atac lansat de trei kamikaze in masini-capcana.

Tanara, supranumita Angelina Jolie kurda, este acum considerata martir, relateaza Huffington Post. Asia Ramazan Antar a fost ucisa in apropiere de Minbic, un oras de la granita dintre Siria si Turcia, eliberat recent de sub controlul ISIL. Administratorii paginii de Facebook We Want Freedom for Kurdistan au anuntat ca tanara a murit pe 31 august. Comentatorii au descris-o pe Antar ca o eroina si un martir.

"Dumnezeu sa ii binecuvanteze amintirea. Fie ca amintirea ei sa ramana o sursa de eroism pentru poporul kurd timp de generatii", a scris J Gadi Peller Merino.

"Odihneste-te in pace, Asia. Lupta ta impotriva ISIL este un simbol pentru toate femeile din lume", a afirmat si Jan Robinson.

Antar era una dintre cele mai cunoscute femei kurde implicate in razboi. Ea facea parte din brigada de femei care a apara satul al-Yashli, cand a fost atacat de ISIL, potrivit purtatorului de cuvant al YPG, comandantul Shirin Abdullah. YPJ este brigada de femei a militiei kurde YPG.

Potrivit presei locale, tanara s-a nascut la Qamishli, un oras din nord-estul Siriei si a fost recrutata de organizatia militara kurda in 2014.

Ea a fost supranumita Angelina Jolie kurda pentru ca semana cu starul de la Hollywood.

sursa: ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu într-o clădire de lângă Parcul M. Eminescu! FOTO, VIDEO

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
1010

Fosta clădire în care a funcționat DOC DOVA, lângă Parcul Mihai Eminescu, din municipiul Botoșani a fost cuprinsă, sâmbătă seara, de un incendiu.Un trecător a observat fl...

REZIST, la Botoșani: Ce vor botoșănenii care au ieșit în stradă! FOTO

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
1990

Oamenii au început să se adune în fața Palatului Administrativ începând cu ora 18.00. După o oră, aproximativ 60 de persoane protestau pașnic în Piața Revoluției, ...

Protestele iau amploare în București! VIDEO

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
304

În ciuda ninsorii puternice, câteva mii de oameni protestează în Piaţa Universităţii împotriva modificării legilor justiţiei. Manifestații sunt și în orașe precum Cluj, Timișoara, Sibiu...