Angajatii din sanatate pot obtine documente in sistem electronic de la Minister

Cei peste 20.000 de angajati din sistemul sanitar isi pot procura in sistem electronic toate documentele ce tin de competenta departamentului de resurse umane al Ministerului Sanatatii, cum ar fi diplomele si certificatele.

"Pentru obtinerea documentelor este necesara completarea unui chestionar cu datele personale ale solicitantului, pe adresa institutiei, www.ms.ro, si apoi completarea unei cereri, tot in format electronic. Acestea, impreuna cu actele aditionale necesare pentru elibearea documentului solicitat se trimit prin posta catre directiile de sanatate publica judetene. Fiecare chestionar are un numar unic de inregistrare", a explicat ministrul Ion Bazac.

Ministrul a mai precizat ca toate documentele eliberate de departamentul de resurse umane au fost scanate si puse in baza electronica a institutiei.

Astfel, solicitantul poate cere sa primeasca pe email o copie a documentului solicitat, pina la primirea prin posta a originalului.

De asemenea, solicitantul poate urmari in ce stadiu se afla eliberarea documentului dorit, prin introducerea codului unic de inregistrare.

Printre actele eliberate in sistem electronic de Ministerul Sanatatii se numara certificatele si diplomele pentru titlul de medic, medic dentist, farmacist, biolog sau chimist.

Ministrul Ion Bazac sustine ca, prin debirocratizarea sistemului sanitar, vor fi economisite importante resurse umane si financiare. Sursa:Ziua

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
122

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
88

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
80

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...