Angajaţii din salubritate şi din Nova Apaserv, gata de proteste! "Nu se va mai ridica gunoiul, nici apa nu va fi pe perioada sărbătorilor pascale!"
BOTOSANI

Salariaţii din salubritate, apă, termie şi Locativa, care nu intră sub incidenţa Legii salarizării unice, vor salarii mai mari dar nu pot negocia în termeni de corectitudine. Şi asta pentru că legea bugetului de stat are nişte "capcane".

Angajaţii din salubritate şi din Nova Apaserv, gata de proteste! "Nu se va mai ridica gunoiul, nici apa nu va fi pe perioada sărbătorilor pascale!"

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Cristian Sadovei, liderul de sindicat ce reprezintă salariaţii din utilităţi publice, i-a spus ministrului Consultării Publice şi Dialogului Sociale, Gabriel Petrea, prezent vineri la Botoşani, că cerinţa referitoare la productivitatea muncii nu se poate aplica.

"În momentul în care eu ca salariat, ca unitate, am un contract cu Primăria să mătur două străzi, nu pot să fac o productivitate mai mare, că nu pot să mă apuc să mătur trei străzi de capul meu. De asemenea, eu nu pot să-l determin pe client să consume mai multă apă. Drept pentru care, de patru ani de zile, salariile la aceste instituţii, Urban Serv, Nova Apaserv- vorbesc în principiu pentru că eu îi reprezint şi la negocieri, nu au crescut, în schimb au crescut în partea de sus (a conducerii, n.r.). De aceea vă anunţ că începând cu data de 1 aprilie se vor face greve de avertisment, conform legii, iar în salubritate, începând cu 10 aprilie, nu se va mai mătura, nu se va mai ridica gunoiul, probabil nici apa nu va fi pe perioada sărbătorilor pascale. Nu se doreşte un dialog deschis! În momentul în care conducerea societăţii a venit pe un mandat de patru ani, iar salariaţii au până în 800 de lei salariul de încadrare, e o problemă", a declarat Cristian Sadovei. Ministrul Gabriel Petrea i-a cerut liderului de sindicat să-i trimită în scris toate observaţiile legate de problemele referitoare la prevederile legii bugetului de stat.

Trebuie spus că ambele sindicate de la Nova Apaserv au început demersurile pentru declanşarea protestelor.

 

Spune-ne opinia ta