Angajatii ANAF dau in judecata conducerea institutiei. Acuza discriminari salariale

Angajatii ANAF dau in judecata conducerea institutiei. Acuza discriminari salariale
Angajatii ANAF din teritoriu au anuntat ca dau in judecata institutia la care lucreaza si pe presedintele Fiscului, Dragos Doros.

Acestia sunt nemultumiti de faptul ca nu s-au eliminat diferentele de salarizare pentru functii egale si munca egala. Practic, spun ei, nu li s-a marit salariul cu 5% asa cum s-a intamplat in cazul unor colegi, a sustinut la Digi 24 Sebastian Oprescu, presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici.

"Nu e vorba despre o majorare, ci de o eliminare a discriminarilor intre functionarii publici care lucreaza in subordinea aceleiasi institutii publice. Toate trebuie sa fie echivalate in punct de vedere salarial. Acest lucru nu este respectat, drept pentru care colegii mei au hotarat sa faca actiuni de protest si sa mearga si pe calea instantelor de judecata", a spus Oprescu.

Liderul sindical a anuntat ca urmeaza proteste spontane, adaugand ca angajatii ANAF au ales aceasta forma de protest in locul unei greve organizate.

"Protestele cu siguranta vor avea un caracter spontan. Este vorba de o tensiune teritoriala si din partea membrilor de sindicat si din partea celor care nu sunt membri de sindicat. In momentul de fata protestele nefiind ilegale automat colegii mei vor sa faca proteste spontane", a punctat Oprescu.

Referitor la procesul ce va fi intentat sefului Fiscului, Oprescu a spus ca demersul l-au inceput, dar apoi l-au suspendat pe perioada discutiilor cu sefii ANAF. Acum l-au reluat pentru ca discutiile au dus doar la o aplicare partiala a cerintelor angajatilor.

Oprescu a acuzat chiar ca o institutie care facea parte din subordinea ANAF si in care s-au facut aceste majorari a fost scoasa din interiorul grupului ca sa nu dea salarii mai mari.

In aceste conditii, Sindicatul National al Functionarilor Publici ii cere premierului Dacian Ciolos sa intervina "intr-un moment de maxima tensiune teritoriala, pentru a elimina suspiciunea ca exista o intelegere guvernamentala in aplicarea subiectiva a legilor", se arata intr-un comunicat de presa.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
5

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
29

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
27

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...