Andronescu vrea învăţământ obligatoriu de 13 ani. Daca se poate, si fara religie obligatorie!

Andronescu vrea învăţământ obligatoriu de 13 ani. Daca se poate, si fara religie obligatorie!

 Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei  

Învăţământ general, gratuit şi obligatoriu de 13 ani – aceasta este concluzia primei zile a negocierilor dintre MECI şi sindicatele din Educaţie, pe tema redactării Codului Educaţiei. 

Se ia în considerare şi posibilitatea ca religia să nu mai fie obligatorie (nemaifiind în trunchiul comun) la nivelul învăţământului primar şi gimnazial, cum se întâmplă acum.

Generalizarea liceului presupune desfiinţarea şcolilor de arte şi meserii şi transformarea lor în licee tehnologice, dar şi obligativitatea ca toată populaţia să finalizeze, într-o formă sau alta, 13 ani de studii.

Clasa pregătitoare va deveni obligatorie, acesteia adăugându-i-se tot în regim de învăţământ obligatoriu, general şi gratuit, cliclul primar (cls. V-IV), ciclul gimnazial (cls. V - VIII) şi ciclul liceal (cls. IX-XII-XIII). În viziunea d-nei Andronescu, cei care nu vor să termine liceul la zi vor fi obligaţi totuşi să facă la alte forme de învăţământ (seral sau fără frecvenţă).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
96

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
98

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
28

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...