Andronescu: Voi incerca sa elimin tezele unice de la anul!

Andronescu: Voi incerca sa elimin tezele unice de la anul!

 Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei  

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat, vineri, ca vrea sa renunte la tezele cu subiect incepand cu 2010, dupa ce profesorii din teritoriu au pus la indoiala utilitatea lor.

"O sa incerc sa elimin tezele unice de la anul, pentru ca am vorbit cu multi profesori ori de cate ori am avut ocazia sa ajung in teritoriu, care mi-au spus ca nu inteleg utilitatea tezelor cu subiect unic. Nu am reusit sa fac lucrul asta mai recent pentru ca nu poti interveni pe structura anului scolar in curs", a declarat Ecaterina Andronescu, citata de Realitatea Tv.

Recent, Ministerul Educatiei a acceptat demisia celor doua persoane responabile de greseala aparuta in subiectul din teza unica la istorie pentru clasele a VIII-a, desfasurata joi.

Ministerul a mai hotarat demararea, incepand de vineri, a unui control general in Centrul de Evaluare si Curriculum. Incepand de saptamana viitoare, Centrul va avea o noua conducere, pana se incheie evaluarile nationale de la sfarsitul acestui an scolar, dupa care se va trece la restructurarea Centrului.

Dupa greseala de la unul dintre subiectele de limba si literatura romana, organizatorii tezelor unice au recidivat la lucrarea de istorie, pe care au sustinut-o, joi, elevii claselor a VIII-a, insa, din fericire, eroarea a fost reparata, de aceasta data, in timp util.

Totodata, premierul Emilc Boc i-a cerut ministrului Educatiei ca la sedinta de Guvern de miercuri sa prezinte un raport privind desfasurarea tezelor unice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
281

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
93

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
61

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...