ANDRONESCU: Universitatea Spiru Haret ar putea fi scoasa definitiv in afara legii!

ANDRONESCU: Universitatea Spiru Haret ar putea fi scoasa definitiv in afara legii!

 Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei  

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a avertizat luni ca, daca reprezentantii Universitatii Spiru Haret nu vor accepta ca institutia de invatamant sa intre in legalitate, ministerul va initia o act normativ prin care aceasta sa fie scoasa total in afara legii, transmite NewsIn.

"Eu le-am cerut - si ramanem ferm pe pozitie - sa intre in legalitate. Universitatea are o lege de acreditare in care are specializarile pe care legea le-a considerat autorizate provizoriu sau acreditate. O hotarare de guvern nu poate anula legea, dar este primul gest al ministerului fata de dorinta noastra de a intra Universitatea in legalitate si, sigur, este posibil ca daca Universitatea nu intelege ca nimeni nu este mai presus de lege, sa initiem o lege si sa intre total in ilegalitate, adica sa nu mai fie acreditata. Adica o lege care sa insemne pana la urma trimiterea spre desfiintare", a declarat Andronescu, precizand ca "spera sa nu se ajunga totusi pana acolo".

Ministrul Educatiei a mai spus ca, in cursul zilei de luni, se va intalni cu reprezentantii Universitatii Spiru Haret, unde le va cere sa inscrie studenti doar pentru specializarile pentru care au acreditare, sa accepte evaluarea de catre ARACIS si sa accepte durata invatamantului stabilita prin lege.

Ministerul reproseaza mai multe lucruri Universitatii Spiru Haret:
- faptul ca are programe de studii pentru care nu exista nici autorizare de functionare, nici acreditare (programele ID si fara frecventa)
- ca functioneaza in locatii pentru care nu s-a facut evaluarea
-si ca are un numar de profesori prea mic raportat la numarul de studenti (150 de studenti la un cadru didactic, fata de 10-15 in alte universitati)

Universitatea Spiru Haret nu are voie in momentul de fata sa faca inscrieri in anul I!
"Pana nu sunt inscrisi in hotararea de guvern, nu au voie sa faca inscrieri pentru ca documentul acesta este cel pe baza caruia peste trei ani de zile, cand se incheie primul ciclu, universitatea elibereaza diploma!, a aratat Andronescu.

In ceea ce priveste situatia absolventilor, ministrul a precizat ca Spiru Haret a solicitat in acest an 56.000 de diplome pentru ciclul de licenta si 17.000 pentru master. Andronescu a sustinut insa ca se va gasi o solutie si pentru absolventii de la specializari neacreditate sau neautorizate.

Universitatea Spiru Haret:
Purtatorul de cuvant al universitatii, George Nicolau, a anuntat ca "Spiru Haret" va incepe, luni, demersurile pentru chemarea in instanta a Ministerului Educatiei, dupa ce i-a fost retras, prin hotarare de guvern, dreptul de organizare a admiterii in anul 2009-2010.

Marea majoritate a studentilor de la "Spiru Haret" urmeaza cursurile in regim la distanta sau fara frecventa. In total, aceasta universitate are 311.928 de studenti, ceea ce inseamna doua treimi din totalul studentilor din Romania.

Inscrierile la facultatile din cadrul Universitatii "Spiru Haret" se fac pe baza de dosar, au inceput deja in mai si continua pana la sfarsitul lunii septembrie, fara a fi precizata o limita de locuri pentru admitere.


 

Sursa: HotNews

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
11

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
88

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
969

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....