Andronescu: Nu dam afara profesori! Vor fi afectati doar suplinitorii necalificati!

Ecaterina Andronescu a declarat astăzi că nu dă afară niciun profesor. Intenţia Ministerului Educaţiei este să ocupe posturile vacante cu profesori titulari şi nu cu suplinitori necalificaţi, pentru creşterea calităţii sistemului de învăţământ. Dascălii cu contract de muncă nu vor fi afectaţi.

"Posturile vacante sunt ocupate de suplinitori necalificaţi şi calificaţi. Este de preferat ca în învăţământ să nu mai fie suplinitori necalificaţi, pentru o calitate mai bună a educaţiei", a explicat Ecaterina Andronescu la Realitatea TV.

"Nu se pune problema că vom reduce numărul suplinitorilor calificaţi, pentru că cifra este foarte mare. Dacă vom reuşi să nu mai avem necalificaţi, va fi un succes", a precizat ministrul.

Andronescu a asigurat că nu vor fi afectaţi în niciun fel titularii. "Nu vorbim de dat afară! În acest moment toţi cei care au contracte de muncă cu Minsterul Educaţiei, titularii, nu au niciun fel de probleme. Problemele sunt la posturile vacante, pe care noi vrem să le umplem cu titulari. Nu este cazul să dăm afară oameni", a subliniat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei a mai precizat că a rugat inspectoratele să ia măsuri raţionale.

Cele trei federaţii din învăţământul preuniversitar susţin că, printr-o notă internă, Ministerul determină inspectoratele să facă reduceri de personal. Sindicaliştii avansează şi un număr: 20.000.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
61

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
199

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
333

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...