Andi Murariu, propus pentru a prelua conducerea unui nou centru din cadrul DGASPC Botosani!

Reprezentantii din sistemul de protectie sociala trebuie sa gaseasca solutii pentru ca proiecte noi, cu finantari europene, sa nu se piarda din cauza interdictiilor pe care statul le impune in aceasta perioada de criza, inclusiv cele legate de noi angajari.

Marius Orosanu, liderul sindicatului Impact, Liviu Radasanu, director executiv DGASPC Botosani, alaturi de alti reprezentanti din sistem, s-au intalnit vineri in prima intrunire in aceasta formula.

Unul dintre punctele principale abordate a fost cel cu referire la personalul necesar noilor centre care vor functiona in viitorul apropiat.

"Luna aceasta trebuie sa se faca nominalizarile pentru persoanele care vor lucra in Complexul destinat copiilor care comit fapte penale si nu raspund penal. Cum nu se fac angajari, singura solutie este cea a redistribuirii personalului existent", a precizat Marius Orosanu, liderul Impact.

Persoana propusa sa preia conducerea acestui centru este Andi Murariu, fostul sef al Centrului de ingrijire de la Dersca. Andi Murariu a fost destituit de la conducerea Centrului de ingrjire Dersca de fosta directoare Angela Curelariu, masura fiind luata in urma unui control efectuat de Florin Turcanu, pe atunci vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani, cu atributii pe domeniul de protectie sociala.

In ultimele doua saptamani din aceasta luna sunt programate instruirile cu personalul care va activa in acest nou centru, care timp de 3 ani urmeaza sa fie finantat din fonduri europene.

Tot in viitorul apropiat se are in vedere infiintarea Centrului de Integrare prin Terapie Operationala, destinat adultilor, care va functiona in cladirea de la Centrul Ludic, de la 1 octombrie. La fel ca in prima situatie, personalul va fi tot din interiorul sistemului, cel mai probabil de la Centrul Sfantul Spiridon, mai ales ca beneficiarii vor proveni din acest centru.

"Nu avem personal, dar posturile trebuie ocupate, pentru ca altfel pierdem proiectele", a mentionat Orosanu.

Nu in ultimul rand, tot in cladirea de la Centrul Ludic se va infiinta si CREDO, centrul destinat baietilor infestati cu HIV. Este vorba despre 7 baieti aflati in aceasta situatie, acestia provenind de la Centrul Elena Doamna si de la asistentii maternali.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
478

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
64

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
81

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...