ANCHETA POLITIEI: Porfireanu este cel care a declansat scandalul!

ANCHETA POLITIEI: Porfireanu este cel care a declansat scandalul!

 ANDREI PORFIREANU  

Politistii botosaneni au dat publicitatii, printr-un comunicat al IPJ, faptul ca fotbalistul Adrian Porfireanu a fost cel care, de fapt, a declansat scandalul cu cei despre care a spus ulterior ca l-au agresat.

Mai mult, Porfireanu a fost si cel care a aplicat primele lovituri!

La data de 10 februarie 2009, ca urmare a articolului aparut in presa locala sub titlul: Fotbalist rupt in bataie de o gasca de romi, subiect preluat ulterior de unele agentii de stiri si posturi centrale de televiziune, politistii botosaneni s-au sesizat din oficiu.

In urma primelor cercetari efectuate, s-a stabilit ca, in declaratiile date de fotbalist unor reprezentanti ai mass-mediei, acesta a denaturat adevarul pentru a ascunde nerespectarea programului de cantonament al clubului local de fotbal, unde acesta activa, se arata in comunicatul IPJ Botosani.

Din cercetarile efectuate s-a stabilit ca, in seara de 07 februarie 2009, in jurul orei 19.00, fotbalistul a parasit cantonamentul echipei de fotbal si s-a deplasat la un bar din municipiul Botosani, unde s-a intalnit cu alti colegi de echipa in anturajul carora a consumat bauturi alcoolice.

De la acest bar, in jurul orei 22.30, fotbalistul s-a deplasat la un alt club, unde se aflau alti colegi de echipa, ramanand in local pana in jurul orei 02.30, cand impreuna cu trei colegi de club s-a deplasat catre resedinta in care erau cazati pe perioada cantonamentului.

Pe strada Grivita, grupul de patru fotbalisti, din care facea parte si victima, a fost ajuns din urma de un grup de trei tineri.

“In urma unui conflict verbal spontan generat de fotbalistul P. Andrei, doi dintre cei trei tineri au fost loviti de catre acesta cu pumnul. Ulterior, fotbalistul a fugit, fiind urmarit de catre cei doi tineri agresati. In aceste imprejurari, fotbalistul a cazut, iar in timp ce se afla la pamant a fost lovit cu genunchiul in zona fetei de catre unul dintre cei trei tineri", a precizat Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

Victima s-a prezentat la Spitalul judetean Botosani abia a doua zi, in jurul orei 10.00, dupa ce in prealabil a convenit cu colegii de echipa cu privire la motivatiile eronate care sa justifice neincadrarea in programul de cantonament.

Existand suspiciuni de fractura a mandibulei, unitatea medicala i-a recomandat un consult de specialitate la Clinica maxilo-faciala din Iasi, unde victima a fost internata si tinuta sub observatie in perioada 08-10.02.a.c.

Cercetarile efectuate in cauza au stabilit identitatea agresorilor in persoana numitilor A. Nicolae, de 19 ani, H. Ionut, de 18 ani, si Z. C., de 16 ani, toti de municipiul Botosani, niciunul dintre acestia nefiind de etnie roma.

Cu ocazia audierii, victima a precizat ca nu formuleaza fata de acestia plangere prealabila sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala.

In vederea stabilirii cu exactitate a incadrarii juridice, victima urmeaza a fi examinata medico-legal in cursul zilei de astazi, urmand ca cercetarile sa fie continuate doar daca leziunile suferite necesita pentru vindecare mai mult de 60 zile de ingrijiri medicale sau au produs una din consecintele prevazute de art.182 C.P, se arata in comunicatul IPJ.

In functie de participatia fiecaruia la scandal vor fi dispuse masuri de sanctionare contraventionala.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
40

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
20

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
26

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...