Anchetă în desfășurare la Școala din Tudora. Ce au cerut reprezentanții IȘJ conducerii unității!

Anchetă în desfășurare la Școala din Tudora. Ce au cerut reprezentanții IȘJ conducerii unității!
Ancheta la Școala Gimnazială "Tiberiu Crudu" din Tudora, acolo unde vineri, în timpul unei pauze, doi copii au fost răniți de o poartă, este în plină desfășurare, în cursul zilei de luni deplasându-se la școală și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ).

Potrivit lui Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al IȘJ, la nivelul unității de învățământ s-a instituit o comisie de cercetare disciplinară care este monitorizată de inspectorii școlari.

"Au fost verificate procedurile la nivelul instituției de învățământ, în special procedura de asigurarea a securității elevilor, s-au stabilit și câteva recomandări urmând ca zilele acestea să avem și rezultatul anchetei. În urma acestui rezultat vom dispune, dacă se impun, anumite măsuri cu privire la cadrele didactice din școală. Au fost recomandări privitoare la îmbunătățirea procedurii de asigurare a securității elevilor, mai precis suplimentarea numărului profesorilor de serviciu care să supravegheze elevii pe timpul pauzei", a precizat Ciprian Manolache.

La Școala din Tudora, conform graficului de serviciu, pe perioada pauzelor copiii sunt supravegheați în interiorul unității de doi profesori iar curtea trebuie păzită de șoferul de pe microbuz, care se pare că era într-o altă zonă în momentul în care s-a produs evenimentul nefericit. 

"La nivelul școlii există un grafic al serviciului pe școală, două cadre didactice supraveghează pe perioada pauzei elevii, unul la parter, al doilea la etaj iar curtea este păzită de șoferul de pe microbuz, care are în fișa postului paza curții în intervalul 08.00-12.00. Am recomandat să fie doi profesori în școală și un al treilea în exterior și eventual să delimiteze perimetrul de joacă al copiilor pe perioada pauzei", a mai spus Ciprian Manolache.

Copilul în vârstă de 9 ani, transportat la Iași, se află în stare stabilă și va mai rămâne câteva zile sub supravegherea medicilor. Și colegul său care a ajuns la Secția de Pediatrie a Spitalului Mavromati se recuperează, având nevoie de șapte zile de îngrijiri medicale.

Cei doi copii se jucau în curtea unității de învățământ, lângă poarta de acces, care a fost împinsă de alți doi colegi și i-a rănit.

"Recomandăm tuturor școlilor, mai ales celor din mediul rural, să stabilească în procedura de asigurare a securității elevilor măsuri clare pentru a preîntâmpina asemenea evenimente", a completat purtătorul de cuvânt al IȘJ. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu cât vor întârzia pensiile în luna mai. Anunțul făcut de șeful Casei de Pensii înainte de Paști

astăzi, 14:10
116

Pensia va veni cu o întârziere de 5-6 zile în luna mai pentru 2.500.000 pensionari care primesc banii de la poștaș. Motivul îl reprezintă faptul că primele zile ale lunii v...

ANAF a publicat Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile!

astăzi, 13:48
70

ANAF a publicat pe portalul propriu, la rubrica Asistență contribuabili/Ghiduri curente si alte materiale informative, Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele...

Percheziții ale Parchetului European la funcționari publici și la Agenția de Muncă Botoșani. Fraudă de 160.000 de euro!

astăzi, 12:57
629

Percheziţii ale Parchetului European la Botoşani au avut loc inclusiv la domiciliile unor funcţionari publici şi la sediul ANOFM, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 160.000 de euro....