Ancheta în cazul polițiștilor de la Vorniceni, finalizată! Vezi ce sancțiuni a dispus conducerea IPJ!

Ancheta în cazul polițiștilor de la Vorniceni, finalizată! Vezi ce sancțiuni a dispus conducerea IPJ!
Ancheta în cazul poliţiştilor de la Postul de Poliţie de la Vorniceni a ajuns la final, la câteva luni de la şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică în care mai mulți cetățeni, dar și cei din conducerea Primăriei, s-au plâns că în ultimii doi ani au fost zeci de furturi în comună, dar hoții nu au fost prinși, multe case au fost sparte, iar unii oamenii erau nevoiți să doarmă în pod de frică.

În urma cercetărilor efectuate, au fost identificate 12 cazuri ce privesc sesizări pe care poliţiştii din comună nu le-au soluţionat în termenul legal. Cu alte cuvinte, 12 probleme ale comunităţii pe care poliţiştii le-au ignorat!

Astfel, pentru neglijenţa manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, şeful Postului de Poliţie Vorniceni a fost sancţionat cu diminuarea drepturilor salariale pentru o perioadă determinată. De altfel, ag. pr. Ionuț Daniel Afrăsânei a fost schimbat din funcție și mutat la Postul de Poliție Mihăileni. De asemenea, un alt agent de poliţie a fost sancţionat cu mustrare scrisă.

Aceeaşi sancţiune- mustrare scrisă-, a fost stabilită şi pentru şeful Secţiei de poliţie Vlăsineşti, cms. șef Luchian Vasile, de această dată pentru abateri privind îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor pe linie de supraveghere şi control a activităţilor desfăşurate la nivelul Postului de Poliţie Vorniceni.

Toate aceste sancţiuni vor cântări greu la "dosarul" poliţiştilor deoarece aceştia nu vor mai fi avansaţi în următorii trei ani.

În şedinţa ATOP ulterioară celei în care s-au prezentat neregulile de la Vorniceni, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean, cms. șef Mihai Bunduc, a prezentat măsurile dispuse la nivelul Postului de Poliție de la Vorniceni.

Potrivit șefului Poliției, la nivelul conducerii Inspectoratului s-a dispus un control tematic la acest post de poliție, iar în urma concluziilor formulate de ofițerii care s-au prezentat acolo și au verificat activitatea lucrătorilor, s-a dispus cercetarea prelabilă a cms. șef Luchian Vasile, șeful Secției de Poliție Rurală nr.9 Vlăsinești, pentru lipsă de implicare și control la nivelul activității postului de poliție Vorniceni.

Cercetarea prelabilă a fost declanșată și față de ag. pr. Ionuț Daniel Afrăsânei, șeful Postului de Poliție Vorniceni, care între timp a fost schimbat din funcție și mutat la Postul de Poliție Mihăileni, ag. pr. Claudiu Zahariuc, ajutorul șefului de post, care a fost mutat la Postul de Poliție Vlăsinești, și ag. pr. Ionuț Corneliu Murărașu, care în prezent își desfășoară activitatea la alt post de poliție, dar a lucrat la Vorniceni în perioada în care s-a efectuat controlul.

În prezent, la Postul de Poliţie de la Vorniceni lucrează Florin Istina, fostul şef al Postului de Poliţie Gorbăneşti, prins în urmă cu câteva luni că şofa deşi nu avea permis de conducere.

 

Spune-ne opinia ta