Anchetă a Oficiului European de Luptă Antifraudă la depozitul de la Stăuceni!

Anchetă a Oficiului European de Luptă Antifraudă la depozitul de la Stăuceni!
Răufăcătorii pun piedici proiectului de la Stăuceni, privind depozitul ecologic, plăţile pentru acest proiect fiind sistate la această data, ca urmare a unei plângeri care a fost făcută la Oficiul European de Luptă Antifraudă, susţine preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu.

Acesta este convins că sesizarea a fost făcută de adversarii săi politici, dar nu are emoţii şi spune că totul s-a făcut pe legislaţie.

Şeful CJ va merge săptămâna viitoare la Bucureşti pentru a discuta cu oficialii de la Fondul de Mediu, iar în cazul în care nu se vor debloca fondurile spune că va fi nevoit să contracteze un credit pentru plata contructorului.

"Legislaţia a fost modificată şi până acum, dacă aveai reclamaţii pe un proiect european nu era nicio problemă, proiectul era implementat, banii erau rambursaţi în maxim 45 de zile, acum recent au modificat şi spune că  dacă ai o sesizare la OLAF se suspendă certificatele de plată până la finalizarea anchetei. Voi merge la Bucureşti să am nişte discuţii la Fondul de Mediu şi cred că voi fi obligat să iau un credit pentru finalizarea proiectului ca să pot plăti şi după aia când se va finaliza ancheta să plătesc rambursările să dau banii înapoi la bancă pentru că nu pot, constructorul mă dă în judecată dacă nu plătesc. Răufăcătorii au reuşit să pună botoşănenii să plătească nişte dobânzi la bănci în loc să luăm bani europeni. Cred 100% că e pe linie politică", a spus Florin Ţurcanu.

Consiliul Judeţean mai are de plătit către constructor circa 150 de miliarde de lei vechi fără TVA.

"Sperăm să putem rezolva aceste lucruri. Ei consideră suspiciuni la adjudecare, nu vorbim de implementare. Eu sunt convins că lucrurile sunt pe legislaţie", a completat Ţurcanu.

Contractorul lucrărilor este S.C. Hidroconstrucția S.A., partener asociat cu S.C. Electro – Alfa Internațional S.R.L. și S.C. Argif Proiect S.R.L.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
8

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
69

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49
39

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...