Anchetă a Inspectoratului Școlar la Todireni. Cine trebuia să aibă grijă de copilul care a căzut în fosă!

Anchetă a Inspectoratului Școlar la Todireni. Cine trebuia să aibă grijă de copilul care a căzut în fosă!
O echipa de inspectori din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Botoşani se vor deplasa, marți, la Grădinița nr. 2 din comuna Todireni, acolo unde un copil de doar trei ani a căzut în fosa septică aflată în toaleta din curtea unității de învățământ.

Purtătorul de cuvânt al IȘJ, Ciprian Manolache, a precizat că, în urma anchetei ce se va desfășura, cei vinovați de incident vor fi sancționați, dacă se va dovedi că cineva din cadrul unității de învățământ este responsabil de cele petrecute.

"În ceea ce privește incidentul de la Todireni, o echipă de inspectori școlari verifică respectarea tuturor procedurilor la nivelul structurii și al unității de învățământ. Grădinița din Sat Nou este structură a Liceului Tehnologic Todireni. Potrivit procedurii, copiii de grădiniță sunt însoțiți în afara spațiului de învățământ de către îngrjitoare sau, după caz, de femeia de serviciu, care este normată pentru asemenea situații. Dacă în urma verificărilor se impun sancțiuni, IŞJ nu va pregeta să le ducă la îndeplinire", a precizat Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Botoşani.

Ciprian Manolache a precizat că la fiecare ședință cu directorii se atrage atenția asupra măsurilor de siguranță care trebuie luate în școli, dar cu toate acestea sunt și unități în care sunt ignorate aceste solicitări. 

"IȘJ atenționează la fiecare ședință cu directorii și la fiecare început de an asupra securității elevilor în școală, se tot discută despre siguranța elevilor, despre modul în care trebuie să se deruleze procesul instructiv-educativ, dar cu toate acestea mai întâmpinăm și asemenea evenimente regretabile care pot atrage după sine sancțiuni. În urma anchetei vom vedea dacă se impun sau nu sancțiuni", a mai spus Ciprian Manolache.

În acest caz, și Poliția a declanșat o anchetă. Copilul care a căzut în fosă a fost adus la spital, unde va fi supus unor investigații amănunțite.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
80

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
44

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
49

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...