Analizele de laborator confirmă ANTRAX-ul în cazul bovinei ce a fost sacrificată la Manoleasa!

Analizele de laborator confirmă ANTRAX-ul în cazul bovinei ce a fost sacrificată la Manoleasa!

Autorităţile sanitar-veterinare au primit rezultatele analizelor de laborator ale probelor ce au fost recoltate de la bovina care a fost sacrificată şi îngropată de bărbatul de 46 de ani din satul Flondora, comuna Manoleasa, care a fost diagnosticat cu antrax.

Potrivit Minodorei Vasiliu, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) se confirmă 100% că animalul avea antrax.

În cursul zilei de marţi, dar şi astăzi, specialiştii din cazul DSVSA verifică toate animalele din exploataţiile de pe raza localităţii Flondora, unde este focarul, până acum nefiind identificat vreun alt animal care să prezinte semne de îmbolnăvire.

La ora 10.00, la Flondora, se vor întruni şi membrii Comitetului Judeţean de Combatere a Bolilor.

“Este clar antrax la bovină, se confirmă. Să nu intrăm în panică, pentru că îl considerăm un caz izolat, ori ca o reacţie post-vaccinare, ori ca o imunitate scăzută în urma unei patologii de care nu ne putem da seama pentru că nu mai avem cum să vedem. Ţinem sub supraveghere până sâmbătă seara absolut toată zona, ceea ce înseamnă că animalele nu vor ieşi la păşune, laptele nu va fi dat la colectură, iar sâmbătă seara dacă nu avem nicio suspiciune, de duminică se poate intra în normalitate”, ne-a declarat Minodora Vasiliu.

În cazul bărbatului şi a fiicei sale, internată în spital cu suspiciune de antrax, se aştepată rezultatele analizelor ce au fost transmise la Institutul Cantacuzino.

Deşi animalul prezenta semne de boală, bărbatul l-a sacrificat şi l-a îngropat, ulterior acesta ajungând la spital. 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta