An școlar deschis de prefect și inspectorul școlar general, la Colegiul Național "M. Eminescu". "Nu vreau să vă plictisesc cu cuvinte mărețe"-FOTO

An școlar deschis de prefect și inspectorul școlar general, la Colegiul Național "M. Eminescu". "Nu vreau să vă plictisesc cu cuvinte mărețe"-FOTO
Cu emoție, dar și cu bucuria că și-au revăzut colegii. Așa a început noul an școlar pentru elevii botoșăneni, care de luni au revenit la școală, unii dornici de a învăța încă din primele zile, alții încă nostalgici după timpul liber din vacanță.

Elevii Colegiului Național "Mihai Eminescu" din Botoşani s-au adunat în curtea unității de învățământ încă de la primele ore ale dimineții, Și-au îmbrătișat colegii și profesorii, au schimbat impresii, și-au făcut un selfie pentru a marca prima zi de școală. Cei mai mici au venit însoțiți de părinți sau bunici, fiind vizibil emoționați de noua etapă din viața lor.

Noul an școlar a fost deschis la Colegiul Național "M. Eminescu" de prefectul Dan Nechifor, subprefectul Daniela Beclea, prof. Mihaela Huncă, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Botoşani, deputații Tamara Ciofu și Cristian Roman și senatorul Doina Federovici.

Festivitatea a fost deschisă prin discursul directorului Colegiului, după un scurt moment religios.

"Veți beneficia de cei mai buni specialiști, se ține seama de faptul că ei vor lucra cu omul în devenire iar efectele muncii lor se răsfrâng asupra întregii vieți a elevului. Sunt profesori cu experiență, creatori de modele, transmițători de informații, meditatori în procesul cunoașterii și de consolidare, dar mai ales sunt cei care vă învață patru lucruri fundamental ale edcuației: a învăța să știi, a învăța să faci, a învăța să trăiești împreună cu alții și a învăța să fii. Să nu uitați că faceți parte dintr-o școală de elită bazată pe respect, demnitate și ținută morală, responsabilitate, și trebuie să fiți mândri de școala pe care o reprezentați. Vă doresc un an școlar cu rezultate deosebite, să fiți creativi și spontani, să vă respectați profesorii care depun foarte mult suflet în activitățile pe care le realizează pentru voi, să fiți sănătoși și să îi bucurați pe părinții voștri. Un an bun plin de realizări și performanțe școlare. Succes!", a fost mesajul prof. Cristina Chiriac, directorul Colegiului Național "Mihal Eminescu".



Și inspectorul general al IȘJ, prof. Mihaela Huncă, le-a transmis elevilor succes în noul an școlar. 

"Ziua de astăzi se găsește pentru mulți dintre noi nu doar în relație de sinonimie cu emoția, ci și cu momentul în care inocența sparge cu un zâmbet orice rigiditate instituțională. Este ziua în care creativitatea începe să primească argumente, construcțiile de idei încep să atenueze paradoxurile existenței iar jocul capătă finalități educative și formative. Școala își redeschide porțile și în ciuda detractorilor săi valorile unei națiuni se construiesc doar trecând dincolo de ele. Nu voi face apel la teoreticienii pedagogiei, nici pentru a spune care este menirea unui dascăl, nici pentru a sublinia importanța educației, fiindcă împreună cu dvs. vreau să le căutăm în anul școlar care a început. Consider extrem de utilă această căutare deoarece în plină epocă a schimbărilor de paradigmă și a tehnicizării sufletelor, în plin avânt al competițiilor globale prin școală și în școală vom găsi nu doar rădăcinile ființei ci și rostul fiecăruia dintre noi. Vă doresc sănătate și putere de muncă, am încredere în dvs. și sunt convinsă că la ceasul bilanțului vom zâmbi la fel de cald ca în această zi", a spus prof. Mihaela Huncă, șefa învățământului botoșănean.

Prefectul Dan Nechifor a avut un mesaj scurt, mai ales că elevii păreau să nu fie atenți la discursurile oficialităților, lucru remarcat și de inspectorul general, care a făcut un apel "să demonstreze că știu cum să se comporte și în cadrul unei festivități".

"Văd că toți elevii sunt nerebdători să intre în clase și nu aș vrea să vă plictisesc cu cuvinte mărețe. Vreau să vă felicit pentru procentul de 100% obținut la examenul de Bacalaureat, să vă urez un an școlar cu realizări li toate cele bune. Doamne ajută!", a fost mesajul prefectului Dan Nechifor.















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
443

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
58

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
76

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...