Americanii aduc in Romania elicoptere de lupta si tancuri

Americanii aduc in Romania elicoptere de lupta si tancuri
Armata americana muta o brigada de aviatie in Germania, iar de acolo aparate vor ajunge in mai multe tari din estul Europei, printre care si Romania. De asemenea, in tara noastra sosesc si tancuri si transportatoare de trupe.

Este vorba despre brigada a 10-a de elicoptere de lupta, iar in tara noastra vor ramane definitiv cateva dintre acestea, anunta Digi 24.

"Partenerul american, prin Biroul de cooperare al SUA la Bucuresti, ne-a confirmat faptul ca Brigada a 10-a Aviatie va fi dislocata in Germania si va desfasura exercitii in regiunea Marii Negre si in sprijinul operatiunii 'Atlantic Resolve'. De asemenea, elemente ale Brigazii a 10-a vor fi dislocate si pe teritoriul Romaniei", a declarat ministrul Apararii, Mihnea Motoc.

Alte tari in care vor ajunge elicopterele pentru exercitii sunt Polonia si Lituania.

Digi 24 mai anunta ca in brigada detasata in Germania s-ar afla circa 60 de elicoptere, printre care Chinooks si BlackHawks.

Totodata, un batalion de infanterie mecanizata, cu transportatoare de trupe de tip M2 Bradley si cu tancuri M1 Abrams va ajunge in Romania si Bulgaria, informeaza Stars and Stripes.

In plus, un batalion cu tancuri M1 Abrams va acoperi Estonia si Letonia, in timp ce un altul va opera in Germania.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
26

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
1622

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
156

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...