Amenzi duble pentru bancile care abuzeaza de clienti

Amenzi duble pentru bancile care abuzeaza de clienti
Bancile nu vor mai putea sa rezilieze contractele clientilor carora li s-a notificat majorarea dobanzii si care nu pot acoperi din veniturile proprii contravaloarea nivelului dobanzii majorate, au decis, astazi, senatorii din Comisia juridica.

Ei au adoptat, cu unanimitate de voturi, un amendament propus, in acest sens, de senatorul PD-L Iulian Urban, la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 174/2008 pentru modificarea si completarea unor acte normative privind protectia consumatorilor.

Daca legea de aprobare a OUG va trece de Parlament cu aceasta noua prevedere, bancile nu mai pot abuza in relatia cu consumatorul de servicii bancare.

De asemenea, bancile nu mai pot sa introduca comisioane sau tarife, facand trimiteri la eventualele conditii generale ale furnizorului de servicii bancare, rezolvandu-se o alta problema grava cu care se confrunta romanii si anume faptul ca se invocau tot felul de conditii generale sau termeni care nu erau niciodata prezentati consumatorilor, pentru a se stabili cresterea unor rate.

Totodata, senatorii din Comisia juridica au aprobat si dublarea amenzilor aplicabile de catre inspectorii ANPC bancilor in cazul in care abuzeaza de clientii consumatori de servicii bancare, tot la propunerea senatorului democrat-liberal, dar nu in cuantumul solicitat de acesta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
11

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
17

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...

Acțiune comună a polițiștilor din județ pentru menținerea ordinii, au fost aplicate zeci de sancțiuni!

astăzi, 18:14
32

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au organizat astăzi, 23 aprilie 2024, o acțiune cu efective mărite  împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală arondate, a ...