Amendă uriaşă pentru ciobanul care a organizat protestul din Bucureşti!

Amendă uriaşă pentru ciobanul care a organizat protestul din Bucureşti!
Jandarmeria a aplicat o amendă de 20.000 de lei organizatorului protestelor de la Palatul Parlamentului, la care au luat parte peste 3.000 de crescători de oi, precum şi alte şase amenzi de câte 500 de lei pentru participanţi, pentru "instigarea şi recurgerea la acţiuni violente".

Într-un comunicat de presă transmis marţi seară, Direcţia Generală de Jandarmerie Bucureşti spune că, în timpul protestelor organizate de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Agricultură Agrostar, o parte dintre manifestanţi au rupt cordonul de ordine publică, "blocând căile de comunicaţie rutieră şi reuşind să pătrundă prin acte de violenţă în curtea Parlamentului României".

Conform sursei citate, în urma forţării cordonului, unul dintre jandarmii din dispozitiv a fost lovit, fiind necesară intervenţia medicală.

"Ca urmare a acestor acţiunii de protest organizate în zona Parcului Izvor, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a luat măsura sancţionării organizatorului cu suma de 20.000 de lei, pentru nerespectarea locului şi perimetrului destinat adunării publice şi pentru neluarea măsurilor de întrerupere a adunării publice, când constată că au intervenit fapte de natură să tulbure ordinea publică", susţine Jandarmeria, care nu precizează cui a fost aplicată amenda.

Contactat de Mediafax, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, a spus că "organizatorul" care a fost amendat cu 20.000 de lei este persoană fizică.

Peste 3.000 de crescători de oi au protestat, marţi, la Palatul Parlamentului, împotrivindu-se noilor reglementări intrate în vigoare în Legea vânătorii şi a fondului cinegetic, care interzice înfiinţarea, întreţinerea sau recoltarea culturilor agricole, fără asigurarea protecţiei faunei de interes cinegetic, şi limitează numărul de câini pe care crescătorul de animale îl poate deţine.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
95

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
76

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
98

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...