Ambasadorul Ungariei: Nu ambasadorul este investitorul, dar voi face totul ca investitia sa se realizeze!

Ambasadorul Ungariei: Nu ambasadorul este investitorul, dar voi face totul ca investitia sa se realizeze!
Peste 258 de noi locuri de munca pentru dorohoieni, valorificarea la cote superioare a porumbului, materia prima necesara fabricii de bioetanol, precum si o deschidere catre piata straina.

Acestea sunt avantajele construirii fabricii de bioetanol pe care firma maghiara MABIO intentioneaza sa o construiasca la Dorohoi. In acest sens, Primaria Dorohoi a pus la dispozitie investitorului maghiar 21 hectare de teren, cu toate utilitatile, concesionate pe o perioada de 49 ani.

Potrivit specialistilor firmei MABIO, unitatea de la Dorohoi va fabrica anual 100.000 tone bioetanol prin prelucrarea a 300.000 tone de porumb, utilizand tehnologii de ultima ora. Pentru ca toti termenii sa fie bine pregatiti, dar si pentru facilitarea relatiilor dintre autoritati si firma maghiara, ambasadorul Ungariei a facut o vizita astazi la Botosani.

Alaturi de Fuzes Oszkar, ambasador al Ungariei in Romania, la intalnirea de astazi, de la Prefectura, au mai fost prezenti si atasatul agricol Szabo Jozsef Andor, primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, prefectul Gheorghe Sorescu, precum si presedintele Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac. Valoarea investitiei este estimata la circa 150 de milioane de euro, fata de 100 de milioane, cat se anuntase initial.

Presedintele CJ, Mihai Tabuleac, a subliniat ca vizita ambasadorului la Botosani este un eveniment deosebit, dar ca asteapta ca investitia sa se concretizeze.

Am dori sa facem in asa fel incat sa depasim zona intentiilor si sa trecem in cea a faptelor. Ideea de a deplasa aceasta investitie la Dorohoi este una foarte inteleapta, a mentionat Mihai Tabuleac.

Sper sa fie inceputul unei cooperari intre partea ungara si cea bucovineana. Nu ambasadorul este investitorul, dar voi face totul ca investitia sa se realizeze, a asigurat ambasadorul Fuzes Oszkar.

Primarul municipiului Dorohoi a apreciat importanta investitiei pentru dorohoieni.

Sunt bucuros ca am avut posibilitatea de a-mi exprima disponibilitatea pentru aceasta investitie care se discuta de multa vreme. Dar deja a fost semnata o conventie intre cele doua parti, in care au fost transate anumite obligatii din partea noastra ce trebuie indeplinite ca investitia sa se dezvolte cat mai repede. Ar fi o gura de oxigen necesara municipiului Dorohoi, a declarat Dorin Alexandrescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
195

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
38

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
300

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...