AMADEUS - Geniul, intre inger si demon, pe scena Teatrului Mihai Eminescu Botosani

AMADEUS - Geniul, intre inger si demon, pe scena Teatrului Mihai Eminescu Botosani

Wolfgang Amadeus Mozart

Regizorul Alexandru Vasilache vine cu cea de-a doua premiera a acestei primaveri, la Teatrul Mihai Eminescu Botosani.

Evenimentul are loc la numai o saptamana de la premiera spectacolului Trei surori, in regia aceluiasi Alexandru Vasilache. Botosanenii sunt asteptati, pe 21, respectiv 22 martie, incepand cu ora 19.00, la spectacolul Amadeus.

Mihai Pastramagiu semneaza scenografia, iar Victoria Bucun miscarea scenica. Din distributie fac parte 16 actori ai teatrului botosanean.

"Este un spectacol de miscare, in care eroul central este Mozart. Se abordeaza, in special, opera sa, dar se perinda si un sir de scene din viata lui, dar care sunt tratate simbolic. Spectacolul, in sine, contine simboluri si imagini care fac trimitere la atmosfera operei sale. Eu am mai montat un spectacol despre Mozart, dar in acel spectacol am pus accent pe relatia dintre Mozart si Salieri, pe cand de aceasta data accentuez relatia dintre Amadeus si Divinitate", a declarat Alexandru Vasilache, regizorul spectacolului Amadeus.

 "Nu este o premiera in Botosani acest spectacol de dans, insa eu sper sa produca interes si sa fie vizionat. La acest spectacol se lucreaza de mai mult de o luna jumatate. In Teatrul Mihai Eminescu este o atmofera poetica, de lucru. Este usor sa lucrezi aici, pentru ca trupa de actori este in forma foarte buna si doreste sa se impuna", a completat Alexandru Vasilache.

Traian Apetrei, directorul Teatrului Mihai Eminescu Botosani, spune ca acest spectacol are rolul, in primul rand, de a diversifica oferta teatrala.

"In acest spectacol se trateaza tema geniului, un geniu neinteles care se zbate intre inger si demon, intre bine si rau, intre alb si negru, aceasta zbatere atingand praxismul. Spiritul de geniu isi cauta in zbateri sensul vietii, finalitatea vietii, iar totul este exprimat, nu prin cuvinte, ci prin dans. Geniul trebuie sa-si implineasca misia pe care providenta i-a harazit-o. Speram ca spectatorii sa capete in urma vizionarii spectacolului o stare tonifianta, o incredere in viata", a marturisit Traian Apetrei.

DISTRIBUTIA: Gina Patrascu, Teodora Moraru, Andreea Motcu, Cristina Ciofu, Ciprian Tabacaru, Bogdan Horga, Petronela Chiributa, Ana Maria Cazacu, Gheorghe Frunza, Sorin Ciofu, Eduard Sandu, Mihai Dontu, Ovidiu Ivan, Ioan Creţescu, Catalin Paraschiv, Lidia Uja

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
210

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
171

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
119

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...