Alocaţiile de plasament, din judeţul Botoşani, luate la verificat! Ce suspiciuni au inspectorii AJPIS!

Alocaţiile de plasament, din judeţul Botoşani, luate la verificat! Ce suspiciuni au inspectorii AJPIS!
Cei aproximativ 2.000 de beneficiari ai alocaţiilor de plasament, de la nivelul judeţului Botoşani, vor fi verificaţi de inspectorii Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS).

Controlul vine după ce reprezentanţii instituţiei au sesizat că există neconcordanţe în baza de date în unele cazuri, în sensul că sunt copii care iau alocaţie de plasament dar nu beneficiază şi de alocaţie de stat. Una dintre suspiciuni este aceea că părinţii şi-au în străinătate copiii daţi iniţial în plaament, dar nu au anunţat, pentru a putea beneficia în continuare de acest ajutor financiar.

“Sunt unii copii pe care nu îi regăsim ca beneficiarii ai alocaţiei de stat şi ceva este ciudat. Ori nu au ştiut noii reprezentanţi legai să ceară şi alocaţia de stat, ori sunt plecaţi în străinătate şi nu au anunţat. Trebuie să vedem ce se întâmplă. Nu pot să figureze şi cu alocaţie de plasament şi să fie plecaţi şi în străinătate. Se vor verifica toate aceste aspecte şi se vor vedea şi monitorizările pe care trebuie să le facă Direcţia pentru Protecţia Copilului şi asistenţii sociali din primării, pentru cazurile de tutelă, a precizat Sebastian Tocariu, directorul AJPIS Botoşani.

Alocaţia de plasament este în cuantum de 600 de lei, lunar. Pana cand minorul implineste 18 ani, alocatia este platita persoanei sau reprezentatului familiei care a luat copilul in plasament, asistentului maternal ori reprezentantului organismului privat acreditat. De asemenea, aceasta suma de bani este achitata si tutorelui, in cazul copiilor pentru care s-a instituit tutela.

 

Spune-ne opinia ta