Alocatii mai mari pentru copii de la 1 ianuarie

Alocatii mai mari pentru copii de la 1 ianuarie

 Mariana Campeanu  ziare.com

Alocatiile de stat pentru copii au fost marite in cadrul sedintei de Guvern de azi, cu 4,8%, a anuntat ministrul Muncii, Mariana Campeanu.

"In sedinta de Guvern au fost majorate alocatiile de stat. S-a facut indexarea acestora cu inflatia si s-a ajuns la o majorare cu 4,8%. Majorarea se aplica din luna ianurie 2009. De alocatie beneficiaza inclusiv tinerii care au implinit 18 ani", a declarat Campeanu.

Majorarea de 4,8% din alocatia de 40 de lei inseamna ca minorii vor primi inca 2 lei in fiecare luna incepand din ianuarie 2009.

Tot miercuri, Guvernul a hotarat si indexarea cu 8% a alocatiei copiilor aflati in plasament, incepand cu ianuarie 2009; cuantumul lunar al acestei alocatii va creste de la 90 la 97 lei.

De asemenea, mamele vor primi la nasterea copilului o alocatie de 230 lei (fata de 213 lei, cat este in prezent), incepand din ianuarie 2009, cu aproximativ 8% mai mult. Alocatia se acorda pentru primii patru copii nascuti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

astăzi, 12:46
55

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele a...

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
80

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
50

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...