Alianta cu probleme? Marcu nu mai sustine schimbarea viceprimarilor PDL!

Alianta cu probleme? Marcu nu mai sustine schimbarea viceprimarilor PDL!

 GHEORGHE MARCU  

Au pornit impreuna "revolutia" schimbarilor viceprimarilor PDL in judet, dar pe drum social-democratii incep sa faca pasi inapoi. Chiar daca PNL anunta in urma cu ceva timp ca, odata cu infiintarea USL, prioritara va fi debarcarea unor viceprimari si constituirea majoritatilor in consilii locale, PSD nu mai vede cu ochi buni aceste schimbari. 
 
"Eu consider ca atata timp cat au loc alegerile din patru in patru ani, nu ar trebui sa facem modificari tot timpul, in decursul celor patru ani. In opinia noastra, mai ales ca avem un an pana la alegerile locale, nu ar trebui sa facem aceste schimbari. Trebuie sa privim spre viitor, trebuie sa invatam din greseli si cel mai concludent exemplu il dau cu schimbarea vicepresedintilor la Consiliul Judetean", a declarat vineri Gheorghe Marcu, presedinte organizatia judeteana a PSD Botosani.

Dintre cei sase viceprimari PDL din judetul Botosani, care ar fi trebuit schimbati si inlocuiti cu liberali sau social-democrati, USL a reusit pana acum sa schimbe doar doi, la Dangeni si Baluseni, USL inregistrand un esec in urma cu cateva zile, la Hudesti, unde liberalii au incercat sa isi plaseze un om in conducerea CL, dar demersul a fost impiedicat chiar de catre partenerii de coalitie.

"La Hudesti nu s-a schimbat viceprimarul pentru ca nu au avut OK-ul atat de la conducerea noastra, a PSD Botosani, cat si din partea liberalilor. Eu nu am dat OK-ul pentru ca nu am stiut de lucrul acesta", spune Marcu.

Liderul PSD este de parere ca trebuie mai degraba identificata o varianta castigatoare, militand in continuare ca cele trei formatiuni politice sa mearga pe liste comune, pana la ultima comuna, si pe lista USL din partea celor trei formatiuni, si nu separat.

"Eu spun ca noi colaboram bine cu partenerii din cadrul USL, in mod sigur cred ca vom merge pe liste comune, trebuie sa lasam putin din patimile, din orgolii si sa venim cu o varianta castigatoare. In opinia mea, daca vom merge separat, prin sursa financiara pe care o are, PDL-ul, prin modul neloial de racolare a unor primari, poate sa fie un adversar periculos si atunci trebuie sa fim suficient de intelepti si sa mergem impreuna si in mod sigur vom castiga", a mentionat Gheorghe Marcu.

Conform social-democratilor, in doua saptamani se vor face sondajele de opinie, de catre doua institute abilitate de la Bucuresti.
 

 

Vezi si: USL, varianta Hudesti: Viceprimarul PDL, pastrat in functie cu sprijinul PSD!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
471

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
63

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
80

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...