Alexandrescu si Dolineaschi, in topul preferintelor electoratului din Dorohoi!

Un sondaj dat publicitatii de reprezentantii PSD+PC, Colegiul 2 Dorohoi, aseaza in topul preferintelor electoratului, in cazul in care duminica ar avea loc alegeri, PSD+PC, alianta  fiind urmata la multe procente distanta de PD-L. 


Astfel, conform comunicatului transmis de PSD Dorohoi, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri, 41,9% dintre cei care ar participa la scrutin ar vota alianta PSD+PC, 32,7% ar prefera PD-L, in timp ce 14,9% ar alege PNL. Acestea sunt rezultatele sondajului realizat in Colegiul D2 Dorohoi in perioada 3-10 octombrie 2008.

Cercetarea a fost coordonata de agentia Simple PR, pe un esantion reprezentativ de 1.052 de persoane, cu varsta de peste 18 ani si cu domiciliul in localitatile din Colegiul 2 Dorohoi. Marja de eroare corespunzatoare esantionului este de +/- 3%, completeaza reprezentantii PSD Dorohoi.


In privinta liderilor politici locali, cei mai multi dintre respondenti (56,5%) au afirmat ca au multa si foarte multa incredere in Dorin Alexandrescu, actualul primar al municipiului Dorohoi, care a castigat alegerile in primavara acestui an.

Pe locul doi la capitolul incredere, cu 53,0%, se plaseaza Andrei Dolineaschi, candidatul PSD pentru Camera Deputatilor in Colegiul D2 Dorohoi.  Acesta are insa o notorietate, de 38,9%, mai scazuta in comparatie cu celelalte personalitati cu o cota mare de incredere.

Rodica Hutuleac, care candideaza pentru PDL in aceleasi colegiu, ocupa pozitia a treia in clasamentul increderii, cu 40%, avand insa o notorietate de 55,5%, comparabila cu cea a primarului din Dorohoi.

Desi se bucura de o incredere mai mica, de 36,6%, Constantin Contac, presedintele PSD Botosani, este de departe cea mai cunoscuta personalitate politica din Colegiul Dorohoi, cu un nivel de notorietate de aproape 70%.

Mihai Axinte, candidatul PNL pentru functia de deputat, are o cota de incredere de 32,1%, in timp ce numai 35,3% au afirmat ca il cunosc pe reprezentantul liberalilor.


Referitor la liderii politici nationali, cea mai populara personalitate in Colegiul Dorohoi este Mircea Geoana, presedintele PSD, care se bucura de increderea a 53,3% dintre respondenti. Acesta este urmat de Ion Iliescu, presedintele de onoare al social-democratilor, in care au incredere 46,2% din subiectii chestionati.

Traian Basescu, presedintele Romaniei, se plaseaza pe pozitia a treia, cu 41,1%, respectiv cu circa cinci procente in urma lui Ion Iliescu.

Urmeaza Gheorghe Flutur, vicepresedinte PDL, cu 37,3%, Adrian Nastase cu 35,2% si premierul in functie Calin Popescu Tariceanu, cu 32,1%.

In partea de jos a clasamentului, pe ultima pozitie, se afla reprezentanta PD-L, Elena Udrea, cu 14,8%, devansata de colegul sau de partid, Radu Berceanu, cu 15,6% incredere.




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
69

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
41

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
44

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...