Alerta la Botosani de la virusul West Nile

Alerta la Botosani de la virusul West Nile
Virusul West Nile a pus in alerta si autoritatile botosanene, dupa ce la nivel national au fost inregistrate decese provocate de infectiile cu virusul amintit.

"Am primit aseara de la Ministerul Sanatatii o adresa in care ni se cere sprijinul, avand in vedere aparitia celor 7 cazuri confirmate cu virului West Nile, de a lua niste masuri pe teritoriul judetului Botosani. Am dat deja ordin, am dispus DSP si ISU intocmirea si transmiterea unei circulare catre toate primariile din judet, pentru ca e importanta colaborarea cu administratiile locale, mai ales ca noi suntem al doilea judet din tara cu luciu de apa, si se stie ca tantarii se dezvolta in astfel de zone", a precizat prefectul Cristian Roman.

Totodata, reprezentantul Guvernului in teritoriu a dat ordin DSP si DSVSA pentru a stabili un protocol de colaborare pentru a schimba informatii ori de cate ori apar situatii anormale.

"Probabil primariile care nu au facut dezinsectie vor lua bani de la alte capitole bugetare pentru a face acest lucru", a mentionat prefectul de Botosani.

Atentie la tantar! West Nile a omorat doi romani, sapte sunt infectati

Meningita West Nile este o boala infectioasa care se transmite la om prin intermediul tantarilor, dar care nu se transmite direct, de la om la om.

Virusul West Nile, transmis de tantari, a fost identificat in vara acestui an si in Grecia, unde a provocat, pana acum, sapte decese. In Rusia, cel putin cinci persoane au murit in urma infectarii cu virusul West Nile in regiunea Volgograd, unde au fost inregistrate 116 cazuri de imbolnavire, au anuntat, in 24 august, serviciile sanitare locale.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
117

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
75

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
73

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...