Alegeri în SUA: Trump se îndreaptă către o victorie istorică!

Alegeri în SUA: Trump se îndreaptă către o victorie istorică!
Cele mai multe sectii de vot din SUA s-au inchis si au aparut si primele rezultate partiale. Lupta dintre Hillary Clinton si Donald Trump este foarte stransa, iar rezultatele se schimba de la minut la minut.

Dupa anuntarea primelor rezultate, Donald Trump s-a aflat pe primul loc. Insa dupa ce urnele s-au inchis in California, stat deosebit de important tinand seama de numarul mare de electori - 55 -, Hillary Clinton a preluat conducerea.

Peste 145 de milioane de americani înscrişi pe listele de votanţi au fost aşteptaţi marţi să aleagă cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, dar şi noii membri ai Camerei Reprezentanţilor şi o treime din Senat. Diferenţa în sondaje, între Hillary Clinton şi Donald Trump, este în limita marjei de eroare, de 2-3 procente. Ca în fiecare an electoral, rezultatele din câteva state cheie vor indica anticipat rezultatul final al alegerilor, astfel că întreaga atenţie este aţintită asupra lor. Donald Trump este preferat de alegătorii albi fără studii superioare, iar Hillary Clinton, de nonalbi, potrivit unui exit-poll.

Bursele scad!

Rezultatele preliminare favorabile candidatul republican pentru Casa Alba Donald Trump au provocat scaderi importante pe bursele americane. La ora locala 22:10 la New York (miercuri, la ora 03:10 GMT), toti indicii bursieri erau peminus pe masura ce magnatul imobiliar obtinea tot mai multe mandate in fata rivalei sale, democrata Hillary Clinton, scrie AFP. 

Euro si yenul castiga teren in fata dolarului pe fondul temerilor ca Trump va fi declarat presedintele SUA.

Pietele bursiere din SUA si-au aratat de-a lungul timpului preferinta pentru candidatul democrat in defavoarea imprevizibilului Donald Trump ale carui declaratii impotriva acordurilor de liber schimb si a politicii privind de imigratia a ingrijorat marile companii, arata Hotnews.

Bursere internationale au fost in scadere importanta si dupa votul privind iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, dar si-au revenit in zilele urmatoare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
18

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
159

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
134

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...