Alegeri în R.Moldova: Peste 33% dintre alegători au votat până la ora 15.45

Alegeri în R.Moldova: Peste 33% dintre alegători au votat până la ora 15.45
Peste 33 la sută dintre alegătorii moldoveni s-au prezentat la urne miercuri, până la ora 15.45, conform datelor anunţate de Comisia Electorală Centrală, citate de Jurnal de Chişinău în pagina electronică.

Conform noilor prevederi ale Codului Electoral, alegerile parlamentare pot fi validate dacă la vot participă cel puţin o treime dintre alegători. La Chişinău, până la aceeaşi oră votaseră 40,6 la sută dintre alegătorii înscrişi pe listele electorale, iar în suburbiile capitalei se prezentaseră la vot 36,2 la sută dintre alegători. La ora 12.45, Comisia Electorală Centrală anunţase că prezenţa la vot era de aproape 30 la sută.

Bolnavii psihic de la un sanatoriul din R.Moldova, aduşi la vot cu ambulanţele

Bolnavii psihic de la sanatoriul din localitatea Cocieri, în Republica Moldova, sunt aduşi cu ambulanţele la secţia numărul 14, unde votează aşa cum au fost instruiţi înainte, susţine Jurnal de Chişinău în ediţia electronică. Potrivit corespondentului cotidianului moldovean, la aceeaşi secţie unde sunt aduşi cei 260 de bolnavi psihic, urmează să voteze şi 300 de bătrâni de la azilul din localitate.

"Am primit indicaţia să votăm numărul 1", a declarat unul dintre bătrânii care au ieşit din cabina de vot. "Da oare am votat cum trebuie, că eram fără ochelari?", se întreabă o altă bătrână, care tocmai îşi exercitase dreptul de vot.

Sursa: Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
34

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
159

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
67

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...