Alege să fii salvator! - Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să te prezinți la concurs!

Alege să fii salvator! - Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să te prezinți la concurs!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recrutează candidaţi în vederea înscrierii la concursurile de admitere în instituții de învățământ care realizează formarea inițială a personalului pentru  nevoile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și Ministerului Afacerilor Interne.

La Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti (durata studiilor 4 ani) au fost scoase la concurs 35 de locuri, iar la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti (durata studiilor 2 ani) sunt disponibile 225 de locuri pentru subofiţeri şi maiştri militari auto.
         
Etapele concursului de admitere:

-        etapa I, realizată la unitățile de recrutare, constă în examinarea medicală și evaluarea psihologică;
-        etapa a II –a, realizată la instituțiile de învățământ, constă în contravizita medicală, proba de verificare a aptitudinilor fizice și proba de verificare a cunoștințelor (lucrare scrisă, tip grilă, la Algebră, Elemente de analiză matematică și Fizică pentru Facultatea de Pompieri, respectiv, lucrare scrisă, la Matematică și Fizică – pentru Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești).

Activitatea de recrutare încetează pentru candidații care nu au promovat testarea psihologică sau au fost declarați ”Inapt medical”.

Pentru Facultatea de Pompieri și Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești sunt recrutați exclusiv bărbați.

La instituțiile de învățământ aparținând Ministerului Apărării Naționale, au fost scoase la concurs următoarele locuri:

-        Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” Sibiu – 22 locuri;
-        Academia Tehnică Militară București – 38 de locuri;
-        Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” București – 2 locuri;
-        Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” Constanța – 4 locuri;
-        Institutul Medico-Militar București – 5 locuri;
-        Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre ”Basarab I” Pitești – 12 locuri;

Pentru a participa la concursul de admitere, candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă cetăţenie română şi domiciliul în România; să cunoască limba română, scris şi vorbit; să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat; să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ; să aibă vârsta de până la 27 ani; să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 9.00; să fie declaraţi apt medical, fizic şi psihologic; să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate; să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată, pentru săvârşirea de infracţiuni; să aibă înălţimea de minimum 1.70 m pentru bărbaţi şi 1.65 m pentru femei.

Înscrierea candidaţilor se face la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, strada Uzinei, nr. 3, astfel:

-        pentru Facultatea de Pompieri şi instituţiile de învăţământ ale MApN – până la data de 26.05.2017;
-        pentru Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti – până la data de 21.07.2017.

Informaţii privind graficul admiterii, tematica și bibliografia se găsesc pe adresele web ale fiecărei instituții de învățământ.

Detalii suplimentare se pot obţine și de pe site-ul www.isubotosani.ro, dar și la Serviciul Resurse Umane din cadrul ISU Botoşani, telefon 0231/508.129.
 
 
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...