Ajutoare la încălzirea locuinţei în sezonul 2010/2011

Municipalitatea botoşăneană va acorda şi în sezonul rece 2010-2011 ajutoare pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, lemne şi gaze naturale pentru persoanele singure şi familiile cu venituri reduse.

Persoanele care au venituri cuprinse între 0 şi 615 lei  pe membru de familie primesc ajutoare la încălzire urmând ca pentru fiecare în parte să se stabilească ajutorul în funcţie de transa de venit la care se încadrează.

Ajutoare la încălzirea locuinţei cu energie termică:

În luna noiembrie au fost aprobate 4319 cereri pentru încălzirea locuinţei cu energie termica. Dintre acestea 2789 au fost aprobate pentru beneficiarii care au convenţii individuale încheiate cu furnizorul de agent termic, iar 1530 pentru cei care sunt arondaţi asociaţiilor de proprietari. Procentual, ajutoarele la încălzirea locuinţei cu energie termică se acordă, astfel:

100% - 559 beneficiari
90%  - 571 beneficiari
80 % - 376 beneficiari
70 %  - 402 beneficiari
60% - 460 beneficiari
50%  - 442 beneficiari
10% - 171 beneficiari

Dintre cele 559 de persoane care beneficiază de compensarea totală a ajutorului la încălzirea locuinţei cu energie termică, 63 primesc ajutor social.

Ajutoare la încălzirea cu lemne şi gaz metan:

În luna noiembrie au fost depuse 418 cereri pentru încălzirea locuinţei cu lemne pentru foc iar dintre acestea, au fost aprobate 416. În luna decembrie tot pentru încălzirea locuinţei cu lemne au fost depuse 5 cereri.

Pentru ajutoarele la încălzirea locuinţei cu gaz metan în luna noiembrie au fost depuse 2931 de cereri, din care aprobate 2824. În luna decembrie au fost depuse pentru încălzirea cu gaz metan 81 cereri.

Neaprobarea cererilor a fost motivată de faptul că semnatarii acestora solicitau ajutor pentru locuinţe pentru care nu erau proprietari sau deţineau bunuri cuprinse în anexa 3 din ordonanţa 5/2003. Cererile pot fi depuse pe tot parcursul sezonului rece, ajutorul acordându-se după aprobarea cererii începând cu luna în care a fost depusă cererea.


COMUNICAT DE PRESA
Cabinet Primar,
10 decembrie 2010


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

astăzi, 21:18
33

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

astăzi, 21:07
28

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

astăzi, 20:22
127

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...