Aglomerație la APM! Sute de botoșăneni vor bani de la stat pentru panouri solare-FOTO

Aglomerație la APM! Sute de botoșăneni vor bani de la stat pentru panouri solare-FOTO
Interes crescut al botoșănenilor pentru Programul "Casa Verde". Sute de persoane au mers la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Botoșani, în speranța că vor reuși să obțină fonduri de la stat cu care să își instaleze sau să înlocuiască sistemele de încălzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabilă.

10 octombrie este prima zi în care pot fi depuse dosarele în cadrul acestei noi sesiuni a Programului Casa Verde, dar cei care vor să își monteze panouri solare au mers în fața instituției și au făcut liste încă de duminică, pe care mai apoi le-au înaintat celor de la APM. 

"Este o listă făcută de ei încă de duminică. Până la ora 16.30 erau 160 de persoane, și mai este și astăzi o listă. Cred că sunt peste 250. Toată lumea vrea odată, dar nu se poate. Nu ne așteptam să fie așa de multe solicitări. Am primit dispoziție de la nivel central și la ora 16.30 aplicația se închide, este pe o platformă online și se redeschide mâine dimineață și continuăm așa până se epuizează suma, când se închide programul", a precizat Eugen Mateciuc, directorul APM Botoșani.

Pentru județul Botoșani, suma alocată este de 1,2 milioane de lei. La o sumă medie solicitată de 6.000 de lei, fondurile ar ajunge pentru 200 de persoane.

Echipamentele finanțate pentru populație prin "Casa Verde" sunt panourile solare și pompele de căldură, cuantumul finanțării nerambursabile fiind în funcție de tipul instalației, astfel: până la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate; până la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate; până la 8.000 lei, pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer.








 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
42

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
1814

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
175

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...