Agenţi economici botoşăneni amendaţi pentru rechizite şi uniforme şcolare!

Agenţi economici botoşăneni amendaţi pentru rechizite şi uniforme şcolare!
Un control efectuat de comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) în prima jumătate a lunii septembrie s-a lăsat cu amenzi pentru mai mulţi agenţi economici care comercializează rechizite şi uniforme şcolare.

Potrivit lui Mirel Rogalschi, comisar-şef adjunct al CJPC Botoşani,  au fost verificaţi 23 de operatori economici, iar la 12 dintre ei s-au depistat abateri.

S-au aplicat şase avertismente şi şase amenzi contravenţionale în valoare totală de 26.000 de lei.

În timpul controlului a fost verificat, în cazul promoţiilor, data la care încetează oferta, faptul că oferta se referă la stocul disponibil sau data de începere a perioadei în care se aplică preţul special", a precizat Mirel Rogalschi, care a mai spus că au fost verificate şi alte aspecte privind legea pentru protecţia consumatorilor, cum ar fi orarul de funcţionare sau preţurile practicate.

Cea mai mare sancţiune aplicată a fost în valoare de 5.000 de lei, pentru inexistenţa traducerii în limba română a elementelor de utilizare şi întreţinere, în cazul uniformelor şcolare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ATENȚIE, produs infectat cu Salmonella! Dacă l-ați cumpărat din supermarket, îl puteți returna

astăzi, 17:12
365

Un tip de cereale comercializat în supermarketurile Lidl a fost retras de pe rafturile magazinelor, după ce s-a descoperit că produsul este infectat cu Salmonella, anunţă Autoritatea Naţion...

Ninsoarea de weekend a dat bătăi de cap șoferilor botoșăneni: Nervi în trafic, mașini avariate, victime transportate la spital!

astăzi, 16:40
614

Ninsoarea de martie, care a căzut la Botoșani începând de sâmbătă seară, a creat mari dificultăți șoferilor. În județ s-au înregistrat numeroase accidente soldat...

Județul Botoșani, sub Cod Galben de ninsori și frig până la miezul nopții!

astăzi, 14:45
351

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare COD GALBEN, valabilă artăzi, până la ora 23.00, meteorologii atenționând că în intervalul menționat se vor înregistra ...