Afacerist botoşănean, cu un picior în libertate!

Afacerist botoşănean, cu un picior în libertate!
Săptămâna viitoare, un om de afaceri botoşănean ar putea simţi gustul libertăţii după ce a obţinut, cel puţin în primă instanţă, eliberarea condiţionată.

Condamnat de două ori la închisoare cu executare pentru infracţiuni de evaziune fiscală, Dumitru Amişculesei a primit acceptul comisiei de liberări condiţionate din cadrul unităţii de detenţie, dat fiind că îndeplineşte condiţiile liberării. Propunerea a fost înaintată Judecătoriei Botoşani, instanţa dispunând eliberarea, însă procurorii pot contesta sentinţa la Tribunalul Botoşani.

În luna august, Dumitru Amişculesei a obţinut contopirea celor două pedepse la care a fost condamnat, rămânând cu o singură condamnare de trei ani şi patru luni de închisoare, din care s-a scăzut şi perioada petrecută în arest sau în detenţie după pedeapsa primită în urmă cu mai bine de doi ani.

Administrator al mai multor firme din Botoşani, Dumitru Amişculesei a fost închis prima dată la mijlocul lui martie 2014, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru spălare de bani în dosarul "MaryCom", el fiind inculpat după ce a vândut fictiv societatea cu acelaşi nume unui cetăţean ceh cu scopul de a scăpa de o serie de datorii la bugetul de stat. Ulterior, afaceristul a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi participaţie improprie la infracţiunea de înşelăciune pentru nişte afaceri derulate în 2007-2009 şi condamnat definitiv la un an şi 10 luni de închisoare.

Eliberat condiţionat, el a fost condamnat însă din nou în ianuarie pentru afacerea "alcoolul" şi reîncarcerat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Proiectul blocului explodat, căutat în arhivele Consiliului Judeţean Suceava

Joi, 21 Septembrie 2017
1201

În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Mihai Platon, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii Botoşani, a cerut ajutorul autorităţilor judeţene de a lu...

Vicii de construcţie descoperite de expert la blocul în care s-a produs explozia FOTO

Miercuri, 20 Septembrie 2017
5102

Timp de câteva ore, expertul tehnic atestat, prof. Dorel Plătică, a verificat toţi pereţii şi structurile de rezistenţă din scara blocului în care s-a produs explozia vineri şi a d...

Un cadru didactic botoşănean ia poziţie împotriva interzicerii materialelor auxiliare. "O să-i închidem în puşcărie pe profesori?"

Miercuri, 20 Septembrie 2017
1726

Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte, consideră că Ministerul Educaţiei a greşit flagrant în momentul în care a interzis, pe nepusă masă, folosirea ...