Adolescenți ajunși pe mâna medicilor din cauza etnobotanicelor!

Adolescenți ajunși pe mâna medicilor din cauza etnobotanicelor!
Curiozitatea sau anturajul i-a făcut pe mai mulți adolescenți din Botoșani să încerce substanțele interzise, gestul trimițându-i pe o parte dintre aceștia direct pe patul de spital.

Potrivit datelor Spitalului Județean Mavromati, în cursul anului 2016 la Secția de Pediatrie au ajuns 26 de pacienți minori cu intoxicație cu etnobotanice.

Cei mai mulți dintre aceștia sunt băieți, vârsta de medie înregistrată fiind de 15 ani, cel mai mic consumator având doar 13 ani.

Ce este și mai grav e faptul că o parte dintre cei care au ajuns pe mâna medicilor nu au fost la prima experiență, fiind cunoscuți ca și consumatori.

Numai în ultimele luni, mai mulți tineri au fost depistați chiar pe stradă, în municipiul Botoșani, de polițiștii locali în timp ce consumau substanțe interzise.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
123

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
35

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
249

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...