Administratorul unei firme din Botoșani trimis în judecată pentru evaziune fiscală!

Administratorul unei firme din Botoșani trimis în judecată pentru evaziune fiscală!
Administratorul unei firme din Botoșani a fost trimis în judecată de procurori, fiind acuzat că a prejudiciat bugetul statului prin operațiuni fictive.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Cosmin Petru Coța, din municipiul Cluj-Napoca, judetul Cluj, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

S-a reţinut că, în perioada 01.04.2012-09.08.2012, în calitate de administrator al S.C. TORNE FOREST S.R.L. Botoşani, a dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a unor facturi de aprovizionare în sumă totală de 3.145.326,07 lei, tranzacţii care aveau la bază operaţiuni fictive, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în sumă de 608.756,55 lei.

"Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată într-un comunicat al procurorilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

astăzi, 21:57
257

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
44

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
63

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...