Administrator de firmă trimis în judecată de procurorii botoșăneni pentru evaziune fiscală!

Administrator de firmă trimis în judecată de procurorii botoșăneni pentru evaziune fiscală!
Administratorul unei firme a fost trimis în judecată de procurorii botoșăneni după ce a prejudiciat bugetul de stat, prin afaceri cu firme fantomă.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ionel Stănescu, din oraşul Hîrlău, jud. Iaşi, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

S-a reţinut că, în calitate de administrator al S.C. ALUMIN PETROTUB S.R.L. Hîrlău, în perioada februarie-iunie 2010, a dispus înregistrarea în evidenţa contabilă de facturi fiscale de achiziţii mărfuri, fără a avea la bază operaţiuni reale, de la societăţi tip fantomă, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 435.443,71 lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată deductibilă.

"Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ATENŢIE! COD GALBEN de polei pe mai multe drumuri din judeţul Botoşani!

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
853

 Meteorologii au emis un Cod Galben de polei pentru mai multe localităţi din judeţul Botoşani, fiind vorba de Botoșani, Flămânzi, Ștefănești, Albești, Bălușeni, Blânde...

FC Botoşani pierde al doilea amical disputat în cantonamentul din Antalya

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
257

Botoşănenii s-au văzut învinşi cu scorul de 2-0, primul gol al bulgarilor fiind marcat de românul Caludiu Keşeru în minutul 11, iar a doua reuşită a fost semnată de Natanel &...

Medeea Iancu prezintă scuze în urma incidentului de la Premiile Eminescu: "Îmi asum faptul că lectura mea nu a fost adaptată contextului"

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
1081

Medeea Iancu, poeta premiată de Editura Cartea Românească în cadrul Galei de decernare a Premiului Național de Poezie "Mihai Eminescu" Botoșani, a transmis pe adresa redacți...