ADICOST Suceava negociază preluarea lanţului de magazine Fidelio şi Danilux

ADICOST Suceava negociază preluarea lanţului de magazine Fidelio şi Danilux
Firma ADICOST Suceava negociază preluarea lanţului de magazine Fidelio şi Danilux de la firma din Botoşani care le are în proprietate, aceasta din urmă confruntându-se cu mari dificultăţi financiare.

Potrivit datelor oficiale, datoriile faţă de bugetul de stat se ridică la aproape 300.000 de lei, iar cele faţă de furnizori la circa trei milioane de euro. De la o afacere de succes, lanţul de magazine lansat de botoşăneanul Daniel Mihăilă în toată Moldova a ajuns acum să închidă mai multe unităţi, inclusiv în judeţul Suceava, iar sute de oameni nu şi-au mai luat salariile în ultimele două luni şi au ajuns în şomaj.

Patronul ADICOST Suceava, Costel Chelaru, ne-a declarat, ieri, că negocierile de preluare a întregii reţele de magazine Danilux şi Fidelio din ţară sunt în fază destul de avansată, dar vor mai dura trei-patru săptămâni deoarece mai sunt necesare avize de la Consiliul Concurenţei şi de la bănci. Întrebat dacă, în perspectiva crizei, intenţionează să dezvolte reţeaua de magazine sau să o conserve, Costel Chelaru a declarat că întâi trebuie s-o punem pe picioare, apoi mai vedem ce dezvoltăm.

Numai în judeţul Suceava, firma botoşăneanului Daniel Mihăilă deţine un magazin Danilux la Rădăuţi şi magazine Fidelio în Rădăuţi, Vatra Dornei şi Fălticeni.

Costel Chelaru conduce ADICOST de mai mulţi ani, iar în 2003 a figurat în topul celor mai bogaţi oameni din România, conform revistei Capital, cu o avere estimată la cinci-şase milioane de dolari.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: monitorulsv

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
7

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
11

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
25

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...