Adevărul crud: Grecii mai au bani doar pentru câteva zile

Adevărul crud: Grecii mai au bani doar pentru câteva zile
Grecia mai are la dispoziţie numerar pentru a funcţiona doar până în octombrie, a declarat luni adjunctul ministrului elen de Finanţe, Filippos Sachinidis, subliniind că ţara are nevoie urgentă de următoarea tranşă a împrumutului de la UE şi FMI, transmite Reuters.

Declaraţiile lui Filippos Sachinidis confirmă precedentele comentarii ale autorităţilor de la Atena, făcute sub protecţia anonimatului, că ţara mai are numerar doar pentru câteva săptămâni.

`Cu siguranţă mai avem spaţiu de manevră până în octombrie. Încercăm să ne asigurăm că statul poate continua să funcţioneze fără probleme`, a răspuns luni oficialul elen într-un interviu acordat postului de televiziune Mega, răspunzând la o întrebare referitoare la perioada de timp pentru care guvernul mai are bani de pensii şi salarii.
 
Comisia Europeană a salutat, duminică seară, angajamentul guvernului grec de a atinge ţintele fiscale convenite pentru acest an şi pentru 2012 şi de a lua toate măsurile de consolidare necesare îndeplinirii obiectivelor respective.

`Salut angajamentul exprimat de guvernul grec de a îndeplini obiectivele fiscale convenite pentru acest an şi următorul şi de a adopta măsurile de consolidare necesare pentru realizarea acestor obiective. Deciziile de astăzi, printre care taxa pe proprietăţile imobiliare, vor contribui mult la îndeplinirea ţintelor fiscale. Grecia trebuie să atingă obiectivele convenite în domeniul fiscal şi să pună în practică reformele structurale convenite pentru a realiza condiţionalitatea şi a-şi asigura finanţarea de la partenerii săi. Acest lucru e esenţial pentru a garanta durabilitatea finanţelor publice şi a ameliora perspectivele cetăţenilor greci în termeni de creştere economică, locuri de muncă şi bunăstare``, a declarat comisarul european pentru afaceri economice şi monetare Olli Rehn.

Reprezentantul CE a adăugat că experţi ai Comisiei Europene vor reveni la Atena în zilele următoare pentru a oferi sprijin tehnic autorităţilor greceşti, iar dacă Grecia va îndeplini condiţiile necesare atunci este de aşteptat ca evaluarea efectuată de reprezentanţii troicii UE-FMI-BCE să se încheie la finalul lunii septembrie.

Primul care a prezis catastrofa din Grecia a fost ivestitorul de origine maghiară George Soros, care aproiape că s-a întrecut în declarații apocaliptice cu economistul Nouriel Roubini.


agerpres

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
21

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
98

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
1058

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....