Adelina Fulga, pe podiumul Olimpiadei Internationale de Limba Romana!

Adelina Fulga, pe podiumul Olimpiadei Internationale de Limba Romana!

ADELINA FULGA

Adelina Fulga s-a clasat pe Locul II la Olimpiada Internaţionala de Limba, comunicare si literatura romana, care s-a incheiat astazi, la Constanta. In concurs au intrat 111 copii si tineri romani din Bulgaria, Republica Moldova, Serbia si Ucraina.

Din judetul Botosani, Adelina Fulga a fost singura calificata la aceasta competitie, ca urmare a rezultatului obtinut - Premiul III - la Olimpiada Nationala de Limba si Literatura Romana de la Arad.

Eleva a fost insotita la Constanta de profesor Mariana Ringhilescu, de la Colegiul National "Mihai Eminescu", singurul cadru didactic din judetul Botosani desemnat sa faca parte din comisiile de evaluare ale olimpiadei.  

Adelina Fulga este eleva in clasa a XII-a la Colegiul National "Grigore Ghica" Dorohoi, fiind pregatita de profesor Oana Bouafia.

"A fost foarte frumos! Am avut de parcurs trei probe, si anume proiect colectiv literar, proba individuala scrisa si proba orala, care a constat in sustinerea individuala a proiectului  colectiv. Am obtinut punctaj maxim la primele doua probe si 103 la proba scrisa, insumand astfel o medie de 114,33", ne-a povestit Adelina in urma cu cateva momente.   

Pe Locul I s-a clasat un elev din Focsani, in timp ce Locul III a fost adjudecat de un reprezentant al Bacaului. 

"Adelina este un copil exceptional, nu am crezut ca mai exista astfel de elevi! S-a prezentat exemplar", a spus despre eleva din Dorohoi Mariana Ringhilescu, profesor de romana la Colegiul National "Mihai Eminescu" Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Percheziții ale Parchetului European la funcționari publici și la Agenția de Muncă Botoșani. Fraudă de 160.000 de euro!

astăzi, 12:57
249

Percheziţii ale Parchetului European la Botoşani au avut loc inclusiv la domiciliile unor funcţionari publici şi la sediul ANOFM, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 160.000 de euro....

Expoziția de grafică ”Biserici şi mănăstiri din Moldova medievală” va fi vernisată la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:28
29

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, instituție din subordinea Consiliului Județean Botoșani, vă invită luni, 22 aprilie 2024, ora 12:00, la vernisajul expozi...

A plătit 2.000 de lei după ce a refuzat să achite taxa pentru toaletă într-o autogară din Botoșani!

astăzi, 11:46
192

Deoarece apelantul reclama producerea unei stări conflictuale, operatorul 112 a direcționat un echipaj de jandarmerie în vederea aplanării acesteia și luării măsurilor legale.Jandarmii...