ADA MACOVEI: In niciun caz nu imi voi da demisia!

ADA MACOVEI: In niciun caz nu imi voi da demisia!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Inspectorul general al ISJ Botosani asteapta ca ministrul Educatiei sa revina asupra ordinului emis pe 16 septembrie, document care a blocat toate detasarile din invatamant.

Ada Macovei nu a ezitat sa mentioneze ca masura impusa de minister este o decizie politica.

"Deocamdata nu are efect asupra noastra, noi ne vedem de treaba la inspectorat. Nu putem inchide ISJ-ul si scolile. Daca ar fi sa luam in calcul acest ordin, ar trebui sa inceteze activitatea la ISJ opt inspectori scolari, plus cei 22 de directori numiti in ultimele zile", a precizat Ada Macovei, facand totdata mentiunea ca ordinul ministrului nu se refera si la inspectorii generali.

Cu toate acestea, sefa invatamantului botosanean spune ca nu s-a primit nicio explicatie sau precizare suplimentara, chiar daca recunoaste ca in cursul zilei de miercuri a fost instiintata telefonic, chiar de catre Ecaterina Andronescu, cu privire la noile prevederi.

"Am primit un telefon prin care mi s-a comunicat acest ordin si s-a spus sa nu mai intreprindem alte actiuni de schimbare", a specificat Ada Macovei.

Chiar daca spune ca s-a dat termen pana pe 18 septembrie pentru a pune in aplicare acest ordin, sefa ISJ precizeaza ca, pana nu este publicat in Monitorul Oficial, documentul ministerial nu poate fi luat in calcul, mai ales ca, in viziunea inspectorului general, contravine legilor educatiei.

"Un ordin de ministru nu poate incalca doua legi organice, si anume Legea Invatamantului si Statutul cadrelor didactice", a mentionat Ada Macovei.

In consecinta, ISJ asteapta o revenire asupra ordinului emis in 16 septembrie, pana atunci fiind doar sistate alte demiteri si detasari.

"In niciun caz nu imi voi da demisia, pentru ca am muncit prea mult ca sa renunt acum", a conchis Ada Macovei, inspector general in cadrul ISJ Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
64

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
86

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
25

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...