Acuzații privind concursul pentru directorii de școli, la Botoșani! "Voi sesiza Ministerul Educației. Ostrucționarea concursului pleacă de la dna. Huncă"

Acuzații privind concursul pentru directorii de școli, la Botoșani! "Voi sesiza Ministerul Educației. Ostrucționarea concursului pleacă de la dna. Huncă"
Încercarea social-democraților din Consiliul Local Botoșani de a-și impune oamenii în comisiile de concurs pentru funcțiile de director și director adjunct ai unităților de învățământ nu a avut sorți de izbândă când Hotărârea de Consiliu Local a ajuns la Instituția Prefectului. Urmare a controlului de legalitate, prefectul a solicitat reanalizarea Hotărârii în vederea revocării.

Consilierii locali au fost convocați, luni, în ședință de îndată, pe ordinea de zi fiind două proiecte privind revocarea Hotărârii de Consiliu Local din data de 29 septembrie privind desemnarea reprezentanților Consiliului Local în comisiile de concurs și un alt proiect privind desemnarea unui singur reprezentant al Consiliului Local, nu doi, cum au votat cei de la PSD.

Numai că, surpriză! Niciun social-democrat nu s-a prezentat la ședința de îndată. 

Liberalii i-au acuzat pe cei de la PSD că prin atitudinea pe care o au nu fac altceva decât să blocheze acest concurs, întrucât nu se pot constitui comisiile.

"Lipsa colegilor nu face altceva decât să confirme că își doresc să blocheze organizarea concursurilor pentru posturile de director. Am înțeles mesajul acestor domni, vedem cam cum ar trebui să arate România sub guvernarea PSD, politizând absolut totul. Nu se poate forma comisia de concurs având în vedere că avem doi reprezentanți ai autorităților publice locale. Își doresc să blocheze concursul pentru ocuparea funcțiilor de director din școli", a spus Cătălina Lupașcu.

Consilierul local Daniel Botezatu, fost inspector adjunct al Inspectoratului Școlar Județean, susține că este o situație fără precedent, dirijată de inspectorul general, Mihaela Huncă. Botezatu va sesiza Ministerul Educației cu privire la situația de la Botoșani.

"Mesajul acestor domni a plecat de la o doamnă. Să nu ne ascundem după deget, este doamna inspector general Mihaela Huncă, fără de care învățământul botoșănean se pare că nu poate să existe, în sensul în care toată puterea aparține dumneaei, este secretar general al partidului. Eu voi sesiza Ministerul în legătură cu această osbtrucționare a concursului pentru directori, care pleacă sigur de la doamna Huncă, din biroul dumneaei, care nu este neapărat unul oval. Rușinos ceea ce se întâmplă, pentru că sunt colegi care așteaptă acest concurs pentru a-și pune în evidență calitățile manageriale pe care probabil că le au. Ori în aceste condiții, în care PSD înțelege să își valorifice majoritatea pentru a obstrucționa absolut totul, nu știu ce se mai poate face. Cred că Ministerul trebuie sesizat, nu este posibil ca în municipiul Botoșani să nu aibă posibilitatea colegii noștri să participe la concurs și nu mă refer la  membrii de partid, pentru că sunt mulți dintre ei care chiar nu au nicio treabă cu activitatea de partid. Rușinos! Să nu uite doamna inspector general că în metodologie se spune foarte clar că directorii cu delegație care nu se prezintă la concurs nu mai pot fi numiți cu delegație, inclusiv majoritatea oamenilor lor nu mai pot deveni directori, pentru că li se ia șansa de a participa la acest concurs. Cred că are o rezervă de cadre foarte bogată PSD-ul", a spus Daniel Botezatu.

"Astăzi avem dovada lipsei de responsabilitate. Din păcate, competență, responsabilitate, nu se regăsesc în cadrul PSD", a remarcat și Marius Oroșanu.

Ședința de Consiliu Local a fost reprogramată pentru ziua de marți.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Conferințele Institutului ”A. D. Xenopol” revin la Botoșani!

astăzi, 10:06
6

Cu prilejul unui inedit demers inițiat în 2023, seria de evenimente „De la istoria universală la istoria locală. Conferințele Institutului «A.D. Xenopol» la Botoșani&rdquo...

După o noapte petrecută în pădure, bunica Viorica a fost găsită. Ce le-a povestit polițiștilor!

astăzi, 08:54
401

Polițiștii botoșăneni, cu sprijinul polițiștilor de frontieră, al pompierilor și al jandarmilor, au reușit să o găsească pe femeia de 79 de ani.Peste 70 de polițiști, pompieri, janda...

Părintele Ioachim, condus pe ultimul drum de mulțime de preoți și credincioși! (Foto)

astăzi, 07:58
498

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat miercuri slujba înmormântării. Părintele ieromonah Ioachim Enea își va dormi ...