Actorii papusari, premiati la Festivalul International al Teatrelor de Papusi si Marionete de la Cluj

Actorii papusari, premiati la Festivalul International al Teatrelor de Papusi si Marionete de la Cluj
Actorii Teatrului de Papusi Vasilache s-au intors de la Festivalul International al Teatrelor de Papusi si Marionete Puck, editia 2008, cu un premiu binemeritat.

Alaturi de colegi de breasla din tara si din strainatatate, papusarii au dat dovada de profesionalism, obtinand mentiune pentru calitatea poetica a discursului scenic, în spectacolul Ghiocelul si omul de zapada.

Duminica, in sala la noi, la teatru, inainte de spectacol, spectatorii au avut ocazia sa vada trofeul, diploma si afisul festivalului, pentru care ne-au aplaudat minute in sir, mai ales ca unii au vazut spectacolul si chiar au spus ca este ca un pastel de iarna, a povestit Mihaela Nistorica, director adjunct in cadrul Teatrului de Papusi Vasilache.

Din juriul de la Cluj au facut parte:

Ion Parhon - presedinte, critic de teatru, redactor departamentul Teatru TV la TVR

Margareta Niculescu - cea mai importanta personalitate a teatrului de papusi romanesc si recunoscuta pe plan mondial, marea regizoare a teatrului de papusi, care este o legenda atat in Romania, cat si in Franta, unde traieste si activeaza de multa vreme, fondatoarea Festivalului de Papusi Charleville Mezieres, prima directoare a Teatrului Tandarica din Bucuresti intre 1945 si 1984, presedinta comitetului national roman UNIMA (UNIUNEA INTERNATIONALA A ARTISTILOR MARIONETISTI)

Eugenia Tarasescu Jianu - scenograf renumit in tara si strainatate

Roxana Croitoru - secretar literar, Teatrul National "Lucian Blaga"

Cluj Zsehranski Istvan - scenograf

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
65

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
81

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
87

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...