Actorii papusari botosaneni, inconjurati de flori si simpatie la Iasi!

Actorii papusari botosaneni, inconjurati de flori si simpatie la Iasi!

 Mihaela Nistorica: Pentru noi a fost o mare bucurie profesionala!  

Festivalul International de Teatru pentru Copii si Tineret "Luceafarul" Iasi 2008, editia I, s-a desfasurat in perioada 5-10 octombrie 2008.

Mihaela Nistorica, director adjunct al Teatrului de papusi Vasilache din Botosani, ne-a marturisit din emotiile pe care actorii nostri le-au trait in aceste zile.

“Nu a fost un festival competitiv, dar am fost foarte apreciati si simpatizati de public, am primit flori, am dat interviuri la radio si tv, am dat autografe, am primit Trofeul de participare la festival si a fost o bucurie profesionala sa impartim scena cu trupe din tara si din strainatate. Am vazut spectacole deosebite si am constatat ca publicul doreste spectacole in spatii neconventionale. In acelasi timp, spectatorii apreciaza si asteapta piese cu texte nu neaparat clasice, ci care sa dezbata problemele actuale, ne-a povestit Mihaela Nistorica.

In festival au participat teatre din tara, si anume Teatrul Tandarica din Bucuresti , Puck, din Cluj, Teatrul Gulliver, din Galati, si Teatrul Ariel, din Tg. Mures, dar si trupe din strainatate: Compania Flexitoon - SUA, Christodulos Pafios, Cipru, Volgograd, Rusia, Mariska Nord - Franta, Rocamora, Spania, Interface, Elvetia.

Actorii botosaneni i-au incantat pe ieseni cu piesa de succes "Pinocchio ramane la scoala?".

“Aceasta piesa a fost scrisa de noi, actorii din distributie, inspirati din viata de scolar a copiilor nostri si a noastra, bineinteles, si de fiecare data cand am jucat acest spectacol am fost intrebati cum de ne-a venit idea sa abordam astfel povestea lui Pinocchio. Exista riscul ca cei doi "smecheri", Marfa si Kics, sa fie simpatizati de copii si sa devina modele, daca in final politistul nu ar interveni sa puna lucrurile in ordine si spectatorii aproba cu aplauze, desigur, spre nemultumirea elevilor care se aseamana cu cei doi eroi ai nostri, povesteste mai departe Mihaela Nistorica.

Pentru ca festivalul s-a petrecut intr-un moment de exceptie pentru oras, de Sarbatorile Iasului, actorii ieseni, care activeaza in teatrul botosanean, au avut parte de emotii inzecite!

“Tudor Rotaru si Ramona Hriscu, tinerii actori ce fac parte din distributie, sunt din Iasi si au jucat "acasa", astfel ca au putut sa-i vada pe scena si mama, si tata si prietenii si vecinii de bloc. Ei au devenit colegii nostri in luna septembrie, alaturi de inca alti trei tineri actori tot ieseni, dupa ce au dat examenul de licenta la Universitatea de Arte "G. Enescu" din Iasi, si anume Anca Stefan, Claudiu Galaten si Laurentiu Vasilache. Noi speram sa le placa la Botosani, sa se stabileasca aici si bineinteles in Teatrul Vasilache", le-a urat proaspetilor actori directorul adjunct al Teatrului de papusi.

PINOCCHIO RAMANE LA SCOALA?

Spectacolul a fost distins cu premiul pentru Cel mai bun spectacol educativ la Festivalul International al Teatrelor de papusi Guguta, editia a V-a, Chisinau, in aprilie 2007.

Autor text: Mihaela Nistorica , Ibica Leonte si Marius Rusu

Regia: Marius Rogojinschi

Scenografia: Marius Rogojinschi si Mihai Pastramagiu

Muzica: Constantin Panaite

Distributia:

Pinocchio papusa - Mihaela Nistorica

Vulpoiul Marfa - Mihaela Nistorica

Motanul Kics - Ibica Leonte

Invatatorul - Marius Rusu

Politistul - Tudor Rotaru

Pinocchio - Ramona Hriscu

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
78

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
88

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
119

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...